Pozdravljeni,
med 31. in 1. sem bila na izobraževaju v tujini, pa me zanima kakše stroške mi mora delodajlec povrniti? Vem, da sem upravičena do dnevnic, kaj pa ure, saj so bili to prazniki, ali sem upravičena do 8 ur plus ur.
Najlepša hvala za odgovor.
službena pot med prazniki
Moderator: Mirko Zbačnik
Delodajalec vam je dolžan povrniti materialne stroške:
- prevoz (kilometrina, karte, cestnine, parkirnine...)
- prehrano (dnevnice, polne če niste imeli obrokov že plačanih)
- nastanitev.
Kar se tiče samih ur bi vam moral tudi izplačati in sicer po višji urni postavki, odvinso od vaše kolektivne pogodbe (cca 150%). Mogoče se pa lahko zmenite za koriščenje teh ur?
- prevoz (kilometrina, karte, cestnine, parkirnine...)
- prehrano (dnevnice, polne če niste imeli obrokov že plačanih)
- nastanitev.
Kar se tiče samih ur bi vam moral tudi izplačati in sicer po višji urni postavki, odvinso od vaše kolektivne pogodbe (cca 150%). Mogoče se pa lahko zmenite za koriščenje teh ur?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
najlepša hvala za odgovor.
torej to pomeni, ker sem na službeni poti med praznikim, bi morala dobiti za cel dan plačano 15o% ali vsaj koriščenje ur. ali je mogoče to kje točno zapisano.
pri nas se uporablja zdr in kolektivno pogodbo o načinu usklajevanja plač, povračilu stroŠkov v zvezi z delom in regresu za letni dopus. mislim, da je to vse.
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
torej to pomeni, ker sem na službeni poti med praznikim, bi morala dobiti za cel dan plačano 15o% ali vsaj koriščenje ur. ali je mogoče to kje točno zapisano.
pri nas se uporablja zdr in kolektivno pogodbo o načinu usklajevanja plač, povračilu stroŠkov v zvezi z delom in regresu za letni dopus. mislim, da je to vse.
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.