sedanja vrednost najmanjše vsote najemnin
ali mi lahko tole kdo razloži na številkah ali pa priporoči kakšno literaturo
sedanja vrednost najmanjše vsote najemnin
Moderator: Mirko Zbačnik
Ker vidim, da nihče ne odgovori, bom poskušala jaz, ker sem se sama pred letom ubadala s tem. Nabavili smo osnovno sredstvo na leasing v tuji valuti, osnovno sredstvo je bilo treba poknjižiti in sicer v višini sedanje vrednosti najmanjše vsote najemnin.
Nasvet: poglejte v amortizacijski načrt (vsak obrok najemnine sestavljajo obresti in odplačilo glavnice) in znesek vseh glavnic preračunajte v tolarje na datum nabave; morda pa je skupni znesek že zapisan v pogodbi in lahko preračunate tega. To je minimalni znesek za knjiženje med evidence OS, lahko pa osnovno sredstvo knjižite tudi po pošteni vrednosti, če je le-ta večja.
Upam, da sem bila v pomoč.
LP
Anela
Nasvet: poglejte v amortizacijski načrt (vsak obrok najemnine sestavljajo obresti in odplačilo glavnice) in znesek vseh glavnic preračunajte v tolarje na datum nabave; morda pa je skupni znesek že zapisan v pogodbi in lahko preračunate tega. To je minimalni znesek za knjiženje med evidence OS, lahko pa osnovno sredstvo knjižite tudi po pošteni vrednosti, če je le-ta večja.
Upam, da sem bila v pomoč.
LP
Anela