Odkar sem DDV zavezanec imam same težave in sicer pri plačevanju storitev iz tujine
Kupil sem program preko RegNow, firma v zda za poslovanje s kreditnimi karticami (posredniki), imajo vpa v Irskem poslovalnico.
Račun ki sem ga dobil je brez VAT, to je ok, ker moram narediti samoobdavčitev. Vendar na računu ni njihove VAT številke, so mi jo pa naknadno povedali in sicer je EU in 9 številk. Rekli so da je to angleška DDV za podjetja s posebnim statusom, samo v bazi EU ne najdem tega podatka... Sam si ne smem napisati na račun, njihov program pa tega tudi ne naredi. In zdaj se prepiramo po emailih, ampak iz kartice so mi že trgali, nič jim ne morem
Tudi račun ki so ga poslali je le v PDF-ju in tudi od drugih podjetij, kjer naročam elektronske storitve (najem strežnika) imam težave z računi v tem smislu, da EU očitno ne posluje več preko pošte, štempiljk in podpisov. Jaz sem plačal imam bančno potrdilo, kaj sem plačal lahko vedno dokažem in zgleda za Evropejci pač ne delajo več birokratsko v smislu papirnega pošiljanja računov. Vsi zdaj ali dobim račun po emailu v PDF ali kakšni drugi obliki ali pa je obešen na njihovi zaščiteni strani. Po pošti klasični NE POŠILJAJO VEČ.
MOJE VPRAŠANJE: ALI JE ELEKTROSNKI RAČUN V SLO VELJAVEN? Ali smo edina od evropsih držav ki zahteva račun s štampiljko še na papirju. Ker tega je od tujcev nemogoče dobiti, nekateri pa pravijo da izjemoma lahko, a za velike denarje (50 EURO) in dolgo ga bom čakal...
Lahko morda kdo na to temo kaj pove iz izkušenj?
Matija