Identifikacijska številka kupca - DA ali NE
Moderator: Mirko Zbačnik
Identifikacijska številka kupca - DA ali NE
Zanima me, če ima kdo točen odgovor na to ali res ni več potrebno na računih pisati ID številko kupca, ki je davčni zavezanec za DDV. Na Mercatorjevih računih ne pišejo več ID kupca in trdijo, da je tudi ni več potrebno pisati. Kdo se bo bodel z njimi ?!
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
Od 24.10. naprej velja Pravilnik o vodenju evidence o davkih, kjer v 8. členu našteva kaj vse morajo vsebovati. Kolikor sem jaz to razumela, naj bi bilo po novem potrebno tudi v KIR vpisovati davčno številko fizičnih oseb
Pravilnik, ki ga omenjate (Bina) ureja način vodenja evidenc o davkih, ki jih vzpostavi DURS na podlagi Zakona o davčni službi (1. člen); v 8. členu pa, katere podatke vpisuje v te evidence iz davčnih napovedi oziroma obračunov davkov. Ti podatki pa se delijo na podatke o fizičnih osebah (če se davčne napovedi ali obračuni nanašajo na fizične osebe) in podatke o pravnih osebah (kadar davčne napovedi in obračune predlagajo pravne osebe).
Torej, pravilnik ne posega na področje ZDDV, kar pomeni, da je tudi vpisovanje podatkov na izdanih računov stvar zakona o DDV in pravilnika za izvajanje.
LP
Torej, pravilnik ne posega na področje ZDDV, kar pomeni, da je tudi vpisovanje podatkov na izdanih računov stvar zakona o DDV in pravilnika za izvajanje.
LP
-
jasnak
Id Številka je obvezna od 1.1.2007
V novem zakonu o ddv (če prav razumem) je zapisano (81.čl.) da bo id številka kupca OBVEZNA.