boniteta, ipd

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gregora
Novinec
Novinec

boniteta, ipd

Odgovor Napisal/-a gregora »

Najprej vsem lep pozdrav. Upam, da v naslednjih vrsticah z verjetno "enostavnostjo" vprasanja ne bom koga zalil, saj vidim, da gre za dobro strokovno podkovanost sodelujocih.
Takole:
Boniteta - delodajalec mi obracunava boniteto za vozilo (nabavna vrednost 4.6 mio, letnik jan06) bruto dohodnino 91.800,00 SIT, oz. neto znesek 41.207,88... Meni se zdi znesek absolutno previsok. Koliksen je pravzaprav pravilno obracunan znesek?

V svoji indiv. pogodbi imam tudi naslednjo klavzulo: "delodajalec za delavca sklene zivljensko zavarovanje, prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje, zavarovanje za primer smrti, trajne invalidnosti in za stroske zdravljenje in resevanja in sicer po najvisjih postavkah, pri zavarovalnici po izbiri delojemalca. Stroske taksnih zavarovanj nosi delodajalec in ne smejo presegati 150 EUR mesecno."

Dodatno pojasnilo, ki sem ga s tem v zvezi dobil, je, da se vse omenjeno obracunava kot boniteta... ????

Za Vase strokovno mnenje in pomoc se vam ze vnaprej zahvaljujem!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
gregora
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a gregora »

Najprej seveda hvala za odgovor. In samo se nekaj, na kar nisem nasel ustreznega odgovora:
Pri avtomobilu kot boniteti, ali se prevoz na delo in iz delo belezi kot sluzbena ali kot privatna pot?

LP
marjanaroksa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a marjanaroksa »

Kot privat vožnja
Odgovori