Odpravnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Odpravnine
Delavec ima individualno pogodbo o zaposlitvi, v kateri je dogovorjena odpravnina v višini 3 njegovih bruto plač (to znese 2.4 mio). Kako se to izplača, s katerimi obdavčitvami.
Imam pa še drugi primer. Delavka je dobila invalidnost. Komisija SPIZ je izdala sklep, da pri nas ni ustreznega del. mesta zanjo. Sedaj ta delavka lahko gre za Zavod za zaposlovanje. Kako se izpelje postopek (ali takoj ali mora biti na čakanju) - ali smo ji dolžni izplačati odpravnino.
Hvala za vsak namig.
Imam pa še drugi primer. Delavka je dobila invalidnost. Komisija SPIZ je izdala sklep, da pri nas ni ustreznega del. mesta zanjo. Sedaj ta delavka lahko gre za Zavod za zaposlovanje. Kako se izpelje postopek (ali takoj ali mora biti na čakanju) - ali smo ji dolžni izplačati odpravnino.
Hvala za vsak namig.
Po moje se odpravnina obdavči kot plača, kar presega zakonsko določen znesek. 2.4. miliona skoraj sigurno presega.
Po moje delavki morate izplačati odpravnino po ZDR ali vaši kolektivni, če določa drugače.
Po moje delavki morate izplačati odpravnino po ZDR ali vaši kolektivni, če določa drugače.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Če so tri njegove plače 2,4 milj. jih izplačate ob zadnji plači pred penzijo. Kot neobdavčeni del odštejete 825.000, od razlike 1.575.000 pa plača vse prispevke in dohodnino, prav tako pa vi kot delodajalec še 16,10 % prispevke na plačo. Izpolnite REK-1 (dodatno izplačilo) samo za obdavčeni del 1.575.000. - zap. št. 120, 121.
Evida
darika, v primeru je navedena bruto plača, če imate v drugače definirano v pogodbi je lahko neto in je potrebno obrutiti, drugače ne.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net