Pozdravljeni!
Ali ima mogoče kdo izkušnje z morebitnim plačevanjem davčnega odtegljaja na video-igrice, ki se kupujejo pri tujem dobavitelju.
Gre za računalniške video-igrice na DVD nosilcih, ki jih podjetje (distributer) v Sloveniji kupi pri nekem tujem dobavitelju in jih nato proda v Sloveniji drugemu podjetju (retailerju), ki tako nabavljene izdelke prodaja končnim kupcem.
Menda naj bi se za računalniške licence plačeval ob nakupu (plačilu kupnine na račun tujega dobavitelja) posebni davčni odtegljaj DURS-u v višini 25% (poročanje na obrazcu ODO-1).
Ker se računalniške video-igre izvajajo na računalniku, me zanima ali je v tem primeru omenjenemu slovenskemu distributerju potrebno plačati teh 25%? Osebno mi je stvar sicer nelogična, saj razumem licenco bolj kot izkoriščanje pravic do uporabe avtorskega (računalniškega) dela v namene proizvodnje in nadaljne uporabe. Pri omenjenem pa gre samo za preprodajo.
Vse, ki karkoli veste o omenjeni problematiki prosim za odgovor in se že v naprej zahvaljujem.
Francka
Davčni odtegljaj pri uvozu in preprodaji video-igric
Moderator: Mirko Zbačnik
Opozorilo
Francka, podvajanje vprašanj ne bo povečalo možnosti odgovora, povečalo bo - kot sem večkrat opozorila - možnost, da se izbrišeta obe temi, ko bosta dva moderatorja pomotoma hkrati brisala temo.
Hvala za razumevanje
Hvala za razumevanje