Pozdravljeni
Zagotovila sem si toliko dela, da bom zaslužila za minimalno plačo. Z denarno pomočjo zavoda bi si pa lahko krila stroške in prve izdatke dokler ne dobim prilivov.
Danes sem hotela podati pisno opozorilo delodajalcu ter inšpekciji, vendar sem še malo preverila pri inšpekciji. Pravi, da moram, če hočem prejemati pomoč oz. nadomestilo z zavoda za zaposlovanje, tožiti delodajalca, tudi če ne morem dobiti ničesar. Odvetnika lahko dobim pri sindikatu. Na sindikatu so mi odgovorili, da sem ta mesec že prepozna, saj bi morala biti odpoved napisana v 15 dneh po kršitvi, od katere se šteje rok z 19.(ko je zamuda nastala). To pomeni, da bom v najboljšem primeru pristala na zavodu konec meseca. V primeru, da mi delodajalaec izplača vse obveznosti vključno z obrestmi, pa izvisim iz te možnosti odpovedi.
Jaz imam s strankami dogovorjeno, da začnem delati z novim letom, vendar takrat bom komaj pristala na zavodu za zaposlovanje. Potem pa moram biti še en mesec prijavljena kot iskalka zaposlitve, da mi pripada denar za samozaposlitev.
Ali imate morda kak predlog, kaj naj naredim, saj se mi bo zmešalo?
Odprtje rač. servisa
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Bodimo malo praktični. Pravite, da boste pričeli voditi za stranke s 1. 1. 2007. Vsi pa vemo, da dejansko opravljamo računovodska dela za pretekli mesec. Če boste pričeli s tem datumom, boste dejansko računovodsko obravnavali januar 2007, za kar bi dokumentacijo prejeli šele v februaru. Torej ne vidim problema, dejavnost odprite tja proti sredini februarja, ali kasneje, Lahko tudi proti koncu meseca, le malce bi morali pohiteti. Marsikatero obveznost pa lahko stranka postori tudi sama, dokler vi ne pričnete....
Le glede vavčerstva bo potrebno mogoče malo čakat, ker se zna včasih malo zavleč. Leta 2006 je konec, sredstva so ali pa niso še porabljena, za 2007 pa ni kar takoj odobreno.....
Odpravnina vam pripada le ob dokazani malomarnosti delodajalca, torej morate postopek odpovedi zaposlitva nujno izpeljati po postopku, ki vam ga da inšpektor.
Najprej je pa seveda pogoj, da pisno opozorite delodajalca o npakah in šele po neizpolnitvi peljete postopek naprej.... Skratka, sodeljujte z inšpektorjem.
Ob morebitnem stečaju pa ne pozabite na stečajnemu upravitelju o neizplačanih terjatvah (plača, regres, odpravnina..), čeprav gre tu navadno le na sorazmerne dele.
Le glede vavčerstva bo potrebno mogoče malo čakat, ker se zna včasih malo zavleč. Leta 2006 je konec, sredstva so ali pa niso še porabljena, za 2007 pa ni kar takoj odobreno.....
Odpravnina vam pripada le ob dokazani malomarnosti delodajalca, torej morate postopek odpovedi zaposlitva nujno izpeljati po postopku, ki vam ga da inšpektor.
Najprej je pa seveda pogoj, da pisno opozorite delodajalca o npakah in šele po neizpolnitvi peljete postopek naprej.... Skratka, sodeljujte z inšpektorjem.
Ob morebitnem stečaju pa ne pozabite na stečajnemu upravitelju o neizplačanih terjatvah (plača, regres, odpravnina..), čeprav gre tu navadno le na sorazmerne dele.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko