Zanima me, kateri način je najugodnejši za samozaposlitev. Ali se zaposlim pri društvu ali raje odprem s.p.?
Potrebujem zdravstveno zavarovanje, minimalno pokojnino, vse ostalo pa bi pokrila z življenjskimi policami, tako, da bi imela čim manjše stroške z dajatvami.
Kako bi se to dalo urediti na najugodnejši način?
Najlepša hvala za odgovor
Zaposlitev
Moderator: Mirko Zbačnik
Nič pa niste povedali, ali boste tudi delali, saj brez dela pač ni mogoče plačevati tudi minimalnih prispevkov ne.
Kaj pa ste mislili z življenskimi policami? Ali se vam zdijo dovolj donosne, da bi varčevali na ta način? Se vem zdi 4% donos na leto dovolj za pokrivanje inflacije?
Če bi meli dobro informacijo, ali bi jo izkoristili?
Da bi vam znali svetovati, kje se zaposliti ste povedali premalo. Vse je odvisno od posla in zaslužka.
Lp.
Kaj pa ste mislili z življenskimi policami? Ali se vam zdijo dovolj donosne, da bi varčevali na ta način? Se vem zdi 4% donos na leto dovolj za pokrivanje inflacije?
Če bi meli dobro informacijo, ali bi jo izkoristili?
Da bi vam znali svetovati, kje se zaposliti ste povedali premalo. Vse je odvisno od posla in zaslužka.
Lp.
Hm,
ja seveda bi delala. Vendar se mi najmanj smiselno zdi plačevati državi, namesto pokojnine pa bom dobila revščino.
Zanima me pa oblika zaposlitve ali bolje biti nezaposlen in denar za prispevke naložiti tako, da bom imela čez 30 let normalno pokojnino? Mislim pa da vrsta dela ni pomembna, dohodek pa imam.
Življenjsko varčevanje oz. zavarovanje se mi ne zdi slabo.
Hvala za odgovor.
ja seveda bi delala. Vendar se mi najmanj smiselno zdi plačevati državi, namesto pokojnine pa bom dobila revščino.
Zanima me pa oblika zaposlitve ali bolje biti nezaposlen in denar za prispevke naložiti tako, da bom imela čez 30 let normalno pokojnino? Mislim pa da vrsta dela ni pomembna, dohodek pa imam.
Življenjsko varčevanje oz. zavarovanje se mi ne zdi slabo.
Hvala za odgovor.