Izhodiščne plače za negospodarstvo po tarifnih razredih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojca12345
Novinec
Novinec

Izhodiščne plače za negospodarstvo po tarifnih razredih

Odgovor Napisal/-a mojca12345 »

Pozdravljeni!

Zanima me, kje bi lahko dobila informacije o izhodiščnih plačah za negospodarstvo po tarifnih razredih od I. - IX.? Iščem namreč podatke o izhodiščnih plačah VI. in VII. tarifne skupine delavcev, ki so končali višjo ali visoko šolo, ki izobražuje za socialno delo oz. šolo psihološke ali pedagoške smeri in njenih specialnih disciplin.

Za pomoč se vam že v naprej najlepše zahvaljujem!

Mojca
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Povezava (mimogrede je na prvi strani "našega" portala):

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5186
mojca12345
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mojca12345 »

Pozdravljeni, omenjeno tabelo sem že zasledila, vendar to ni tisto, kar iščem, saj tarifni razredi niso omenjeni - razen v 1. členu sklepa, ki omenja lzhodiščno plačo za I. tarifni razred.

Lep dan,

Mojca
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Bojim se, da do tega podatka ne boste prišli zlahka. Plače v javnem sektorju ne gredo po tarifnih razredih, kot v gospodarstvu.
V negospodarstvu poznamo izhodiščno plačo, ki se množi s pripadajočimi koeficienti osnovnih plač in velikega števila različnih dodatkov. Tako za primer izhodiščne plače za 1. tarifni razred ne prejema nihče, saj je najnižja plača v javnem sektorju vsaj dvakrat večja od izhodiščne ...
Recimo plača učitelja je sestavljena iz začetnega količnika 3,25, dodatka za psihofizični napor 1,69 koeficienta in še nakaj manjših ... tako da je potem seštevek teh koeficientov od 5,000 do 10,000 nato se ta končni koeficient pomonoži z izhodiščno plačo 231 € ...
Ravno zaradi te nepreglednosti že leta pripravljajo novi sistem plač za javni sektor, ki naj bi zagotovil preglednost in primerljivost teh plač. :sbolan:
Odgovori