Prosim za pomoč!
Odprla sem si popoldansko obrt na novo v začetku leta 2007, moja dejavnost je posredništvo pri prodaji.
No moje delo je, da pridobivam nove člane/stranke, da potem oni kupujejo izdelke od te firme za katero delam. hodim na teren s svojim avtom, da jih pridobivam,z njimi imam sestanke, da jim pomagam..., sedaj pa me zanima
kaj točno v mojem primeru lahko dam pod sroške??Lahko tudi oblačila in obutev, ker morem biti urejena-poslovno? Pa tudi sama zase kupujem izdelke od te firme, ali lahko ta račun dam tudi pod stroške in pod kakšne?
Pa še to, na mesec firmi izdam račun za opravljene storitve, teko da imam to kot dohodek, kaj vse morem na mesec naredit za s.p., ker si bi računovodstvo vodila sama.
Kaj morem mesečno dursu nosit kakšne papirje?
Nujno prosim odgovor, ker o tem vem zelo malo!
hvala
popoldanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Ker imate popoldanski s.p. plačate pavšalne prispevke za piz 24,40 eur in zz 2,80 eur, obrazcev za to vam ni potrebno oddajati. Kar se tiče oblek in obutve je bilo tudi na forumu že pisano tako da malo pobrskajte. Sicer pa je znano dejstvo uniforme in zaščitne obleke so strošek. Kar se tiče proizvodov, ki jih kupujete od podjetja za katero delate morate pa malo več napisati kaj pravzaprav kupujete. Seveda je vaš račun ki ga boste izdali podjetju vaš dohodek. Bodite še pozorni če niste davčna zavezanka na sklicevanje na računu po 94. členu ZDDV.
Imejte se....
Moj nasvet
Dajte si za prve mesece pridobiti kakšno pomoč - računovodski servis ali pa računovodje, ki svetujejo na domu, da vas vpelje v vodenje poslovnih knjig. Potem bo pa že šlo. Razlika je tudi ali ste normiranec, ali vodite knjige po sistemu enostavnega, dvostavnega knjigovodstva,...