Prijavljanje podjemne pogodbe

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Morska
Novinec
Novinec

Prijavljanje podjemne pogodbe

Odgovor Napisal/-a Morska »

Vsi, ki ne uživate kje na kakšnih počitnicah prosim povejte mi ali je potrebno podjemno pogodbo kam prijaviti zavodu ali davčni. Pri nas v Velenju sem na zavodu sicer spraševala pa so rekli da podjemnih menda ne ampak da naj vprašamo na inšpekcijo za delo. Kakšne izkušnje pa imate vi?
klelija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: severna primorska

Odgovor Napisal/-a klelija »

Mi podjemnih pogodb nismo nikjer prijavljali,ker smo sklepali pogodbe samo z osebami ki so bile že kje zaposlene.Nekje sem pa slišala da so prijavljali zavodu za zaposlovanje če so sklepali podjemne pogodbe z nezaposlenimi osebami(takimi ki dobivajo nadomestilo pri zavodu za zaposlovanje)
klelija
Anja25
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Anja25 »

Mislim, da je potrebno na Zavod za zaposlovanje sporočati le avtorske pogodbe, podjemnih pa samo na davčno.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Podjemna pogodba se ne prijavlja na Zavod za zaposlovanje, nekoč pa se je prijavljala pogodba o delu.
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Mogoče kdo ve ali se po novi zakonodaji v letu 2007 poroča zavodu za zaposlovanje o podjemnih pogodbah?

Hvala za odgovor.
Kar bo pa bo.
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Zavodu za zaposlovanje morate sporočati podatke o sklenjenih avtorskih pogodbah in podjemnih pogodbah. Na prvi strani je bil obljavljen dopis Zavoda za zaposlovanje, pa ga žal sedaj ne najdem. Obveznost obveščanja o sklenjenih pogodbah se nanaša na ZZZPB-UPB1, Uradni list RS 107/2006 z dne 17.10.2006 in sicer 9. člen. Obvestilo o avtorskem honorarju lahko oddate preko spleta, za podjemno pogodbo pa verjetno po pošti. Pošljete pa na izpostavo kjer ima oseba stalno bivališče. Prav tako morate na Zavod za zaposlovanje posredovati podatke o izplačilih po avtorskih in podjemnih pogodbah - do 15. v mesecu za prejšnje leto.
Odgovori