Razbistritev misli

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Razbistritev misli

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

A bi mi kdo zameril "vikend" vprašanje, ki ni strokovno za ta forum?
Zanima me, ali kdo ve, zakaj je kruh, ki ga spečeš po vseh pravilih oz. receptih na koncu pretrd ?
Zahvaljujem se za odgovore, jutri pa spet ponedeljkove teme oz. že zdaj sem v mislih pri "simpatičnem" ddv-ju.

Adijo.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Zanimiva popestritev :lol:
S kruhom je tako: verjetno je že recept takšen, da je kruh bolj trd. Receptov je namreč več.
Sicer pa za mehak kruh velja, da mora biti: prava moka, ravno prav kvasa in vode, zamesen dovolj na mehko (ne pa preveč). Vzhajanje mora biti ravno pravšnje, potem pa tudi pravilna peka. Će je ta predolga, je skorja trda.
Recepta pa ne znam napisat, ker delam bo občutku. Za boljši kruh dam boljšo moko (tip 400), pa malo mleka in olja.
Sicer sem pa ravno včeraj slišala, da so recepti pri tem avtomatu za peko kruha različni in da je pri enem kruh trd, da je za mehkega najboljše uporabljati tistega, ki menda opisuje čisto navaden kruh.
Spela Marela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Spela Marela »

glede moke - jaz jo dam vedno pol bele - tip 400 in pol polnozrnate, ki jo presejem, samo mleko. 2 jajca, kvas in žlico margarine.

mogoče je trd tudi zato, ker ga premalo zmlatiš?
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Dobro jutro ,

to je res dobra popestritev, preden se zakopljem v knjiženje :shock: :) :ssirok:

Torej: na dno posode 410 ml mlačne vode, vanjo dve mali merici soli, potem daš 600 g dobre moke, vanjo narediš jamico in nadrobiš kvas, na kvas daš eno merico rjavega sladkorja, ob straneh pa narediš dve vdolbinici, v kateri daš v vsako po eno žlico olja. Daš program za hitro peko, počakaš 1 uro in 40 minut in - voila!! :spomezik:

Zdaj pa spet v knjiženje, preden me ob misli na dobrote zagrabi lakota... :?

LP, M.

PS- če je bilo vprašanje za ročno zamešan kruh, se opravičujem, ma imam tudi za to dobro rešitev: pustiš, da ga avtomat dvakrat fajn pregnete, ga vzameš ven in daš v pečico in pečeš naprej po normalnem postopku. :ssram:
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Najboljši je še vedno,če ga pregneteš z rokicami,brez avtomata.In z ljubeznijo-čisto mehak, se kar trese.Sem ga po dolgem času ravno včeraj,ko so me zafrkavali edavki in dohodnina.
Mljack!!
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za simpatične odgovore, bom probala z malo več mlatenja in s posebno moko...mislim da bo enkraten efekt, če bom to počela med kakšnim dohodninskim zapletom.

Lep sončen dan vam želim. :roll:
Lepo vas pozdravljam.

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Še posebej, če si boste plastično predstavljali, da je testo nekdo drugi, ki bi ga bilo potrebno . . . . .

Lep sončen dan tudi vam!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

... da nadaljujem misel ge slovan ... lahko je ljubljena oseba, lahko je pa sovražnik. Gnet4enje se razlikuje.

Mogoče imate ljubezen do kruha, a ne delate z veseljem. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Mirko, pozdravljeni!

Pri hrani je vedno tako...če ni veselja...ni dobrote. Edina dobra stran tega, da nismo preveč debeli, ker nam tudi pokušanje ni v preveliko veselje.

Kaj se hoče, imamo pa veliko volje do drugih stvari.

Adijo.
Lepo vas pozdravljam.

DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz kruh, ko je pečen, za nekaj časa zavijem v kuhinjsko krpo. Pomaga, skorjica se ravno prav zmehča. Saj če je mehak pa ni v redu, kajne?
DECO
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Verjetno, res...
Eno vprašanje imam danes, ki ni v povezavi s kruhom.

Iz banke dobimo povzetek obračuna dohodkov, izplačanih v obdobju od 1.1. do 31.12.06, to so obresti od vezanih depozitov. To morajo biti obresti, ki so bile izplačane na račun in ne tiste, katerih glavnica je bila ves ta čas vezana in nič sproščena, a ne? Rabim potrditev.

Potem pa še spodaj piše, da moramo to prijaviti v posebni davčni napovedi za obresti na denarne depozite do 28.2.2007 A tudi to se več ne prijavlja v navadni dohodninski napovedi ?

To bo res prava "znešnjava"....posebej prijava kapitalskih dobičkov, posebej obresti in kaj je še posebej?

Hvala za odgovor, kateri upam, da me bo spravil v boljšo voljo.
Uživajte v sončku. :oops:
Lepo vas pozdravljam.

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Torej preidiva od mesenja kruha na "prizemske" težave:

Izpis obresti se nanaša na obresti vezanih depozitov, ki so:
- ali nakazane na račun ob sprostitvi depozita;
- ali še niso nakazane, ker je sprostitev depozita šele v letu 2007, obresti pa se nanašajo na obdobje do 31.12.2006;
- ali pa se nanašajo na depozite iz nacionalne varčevalne sheme (varčevanje do 5 let), kjer ste imeli izbiro: ali upoštevanje obračuna za tekoče leto ali pa upoštevanje obresti ob sprostitvi depozita čez 5 let.

Obresti od bančnih depozitov (ker ni davčnega odtegljaja med letom, ko so pripisane oziroma izplačane) prijavijo zavezanci do 28.02.2007 za leto 2006 (obrazci so v Ur.l.RS 138/2006), če njihova vrednost presega 300.000 SIT. Davčni organ izda odmerno odločbo po kateri boste poravnali davek, ki je dokončen, zato se dohodek iz obresti ne vnaša v letno dohodninsko napoved.

LP
Odgovori