Kalo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Kalo

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sem v dilemi. Stranka je napravila inventuro (papirnica, knjigarna). Ugotovljen je manjko. zanima me, ali se dovoljen primanjkljaj upošteva od trenutne zaloge, ali od vse letošnje nabave? kaj je osnova za %?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

V pravilniku o stopnjah običajnega odpisa blaga, ki se uporablja za trgovske pravne osebe/zasebnike je navedeno: % od nabavne vrednosti v obračunskem obdobju (obračunsko obdobje januar-december, kolikor ni bilo med letom sprotnega ugotavljanja).
LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a matica »

Pozdravljena,

mene pa zanima, kako se knjiži inventurni manjko in kako inventurni višek. V mojem primeru gre za inventurne razlike pri zalogah materiala in surovin za proizvodnjo. Inventurni višek pa se je pojavil tudi pri zalogah končnih proizvodov. Kako naj to knjižim?

Hvala.
lp, Vesna
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

kalo nad dovoljenim - ddpo obrazec

Odgovor Napisal/-a vesnak »

pri inventuri smo izločili kar nekaj materiala, ki je neuporaben v proizvodnji (zastarel!); material smo tudi odpeljali na deponijo; ker pa smo izločili iz zaloge materiala več kot je dovoljeno v skladu s pravilnikom smo od njega obračunali tudi DDV ter ga plačali;sedaj pa v DDPO enostavno ne najdem ustrezne zaporedne številke kamor bi vpisala ta nedovoljeni kalo materiala nad dovoljenim;

kam pa vpisujete manjko blaga/ukradeno od katerega ste obračunali tudi DDV?
Odgovori