SI pred davčno številko, čeprav nisem zavezanec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

SI pred davčno številko, čeprav nisem zavezanec

Odgovor Napisal/-a B0ris »

Podjetje mi je izstavilo račun, na katerem je pred davčno številko tudi SI, vendar jaz nisem davčni zavezanec. Pravijo, da račun žal ne morejo popraviti, ker jim to sistem ne dopušča, vendar me pa imajo v sistemu označenega da nisem zavezanec za DDV.

Ali je to OK, ker jaz sem sklepal da predpona SI ne sme biti pred davčno, če nisi zavezanec ?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Mislim, da ne sme biti SI za davčne nezavezance. Po tem se lahko tudi sklepa ali je nekdo zavezanec ali ne. Nekateri programi so zelo okorni, kar se tega tiče.
Sicer pa davčna številka kupca ni obvezna,razen če je kupec določen kot plačnik ddv-ja, glede na kraj opravljene storitve,pri določenih računih iz tujine-samoobavčitev itd., obvezna je samo izstaviteljeva.

Adijo.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Hvala za odgovor.
Potem jih bom pa obvestil, da lahko davčno številko izbrišejo, če ni potrebna na računu.
Kaja1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Kaja1 »

Tudi jaz sem že opazila da mi pred DŠ napišejo SI, čeprav nisem davčni azvezanec. Sem jih opozorila in pravijo, da jim sistem ne dopušča, tako kot je zgoraj napisano. :smodrica:
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Sicer ne vem kako je s tem glede inšpekcije, vendar SI ne sme biti pred davčno številko, če nisi zavezanec za DDV. Glede zgornjega primera so mi pa tudi povedali, da jim sistem sploh ne dopušča, da bi bil v evidenci brez davčne številke, tako da jim potem avtomatsko doda še SI :(

Ima mogoče še kdo kakšen nasvet ?
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Ali ta "sistem" dopušča, da sploh davčne številke ne pišejo (ker ni obvezna)???
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Ravno v tem je problem, da tega ne dopušča. Se bodo pozanimali v računovodstvu kako je s tem, pa mi bojo sporočil.

Kaj pa če bi recimo SI jaz sam pobrisal iz računa ?? (razmišljam sam pri sebi)
volkica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a volkica »

Škoda, ker v računovodstvu ne pišemo sami programov. Glede na vse spremembe zakonodaje, ki jih doživljamo, bi zagotovo sistem vse dopuščal. Bi ga že mi naučili, kako.

V praksi pa nerdite tako:
zavrnite original račun z dopisom, oni naj prečrtajo prefix in se podpišejo ter žigosajo zrave. Ko dobite račun nazaj, udarite ponovno žig PREJETO .Pri nas je to za davčnega inšpektorja zadostovalo.

Pa lepo se imejte.
LP Volkica
Odgovori