Obrazec z1

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
DECO
Računovodja
Računovodja

Obrazec z1

Odgovor Napisal/-a DECO »

Prosim, če še enkrat napišete po katerem zakonu obrazec Z1 ni več obvezen. Durs Nova Gorica ga je lani brez besed sprejemal, letos pa bi poskusila brez. A bi vseeno rada poznala osnovo za prenehanje pošiljanja.
DECO
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj mislite s tem"še enkrat napišete" ? Kje pa je to pisalo?Jaz ga tudi ne bi več oddajala,če ni potrebno,pa nič ne vem o tem.
IRISK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a IRISK »

OBJAVA 29.12.2006 NA STRANI DURS

Prenehanje zbiranja podatkov o izplačanih plačah na obrazcu 1-Z

Zasebnike – delodajalce, ki opravljajo dejavnost in so bili v skladu z določili Dogovora dolžni ob mesečnem izplačilu plač posredovati podatke o izplačanih plačah Davčni upravi Republike Slovenije v skladu z 7. členom Zakona o izvajanju dogovora o politiki plač v zasebnem sektorju v obdobju 2004–2005 – ZIDPPZS (Uradni list RS, št. 70/04) obveščamo, da je naveden zakon prenehal veljati z 31. 12. 2005, zato se teh podatkov DURS-u ne predlaga več.

Na podlagi navedenega je DURS prenehal z zbiranjem Obrazcev 1-Z, ki zajemajo podatke o izplačanih plačah zaposlenih pri zasebnikih.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Najlepša hvala. Čudi pa me nekaj. Moji stranki so z DURS v novembru 06 poslali poziv, da odda obrazec Z1 in obrazec Obračun davka na izplačane plače za Oktober, ker ga baje ni oddala (je oddala, a so ga na DURS očitno izgubili). Zakaj, če ni potreba? No, jaz ga za januar 07 ne bom oddala, bomo videli, kaj bo.
DECO
IRISK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a IRISK »

Ker je bila objava šele decembra 2006, se obrazec 1 z ne oddaja več vključno z decemberskimi plačami, pred tem ga je durs še zahteval.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Jaz se pa opravičujem, sem spregledala oz.avtomatsko mislila obrazec 1-ZAP/M(za d.o.o.)-napaka.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Smo pa res prestrašena raja. Zakon neha veljati 31.12.05, DURS pa zahteva obrazec še celo 2006. Potem smo pa še v strahu, če ga morda ne bi še en cajt za vsak slučaj pošiljali.
Odgovori