Pozdravljeni!
Upam, da mi lahko pomagate. Povsod na internetu iščem informacijo pa je ne dobim...
Gre pa za izračun povračila stroškov prevoza na delo.
V službo se vozim iz Kranja v Ljubljano in sicer na Vič. Podjetje za katerega delam (zasebno podjetje), mi za povračilo stroškov upošteva le ceno karte avtobusa od Kranja do Ljubljane. Je pa tako, da sem v Kranju od avtobusne postaje oddaljena 5 km, kar pomeni, da bi v primeru vožnje z avtobusom morala še na mestni avtobus, v Ljubljani je pa isto. Od glavne avtobusne postaje do Viča je kar razdalja in bi tudi morala na mestni avtobus.
Ali lahko od delodajalca zahtevam, da mi povračilo stroškov prevoza na delo vključi tudi ceno karte mestnega avtobusa v Kranju in ceno mestnega avtobusa v Ljubljani?
Najlepša hvala vsem, ki se boste potrudili z odgovorom. Način izračuna iščem že kar lep čas.. [:I]
Povračilo stroškov prevoza na delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Ena od variant je tudi, da Vam delodajalec povrne prevoz na delo v obliki kilometrine oz. 15 % od cene 95 oktanskega motornega bencina za vsak kilometer, odvisno kako sta določila (delodajalec in Vi) v pogodbi o zaposlitvi.
Veliko primerov poznam, ko delodajalec povrne delavcu le 50 % stroškov prevoza, ali 60 % , 70%,... odvisno kako se dogovorijo.
LP8-)
Veliko primerov poznam, ko delodajalec povrne delavcu le 50 % stroškov prevoza, ali 60 % , 70%,... odvisno kako se dogovorijo.
LP8-)
Ampak ali ni z zakonom določeno, da mora delodajalec plačati najmanj 70% stroškov prevoza na delo???
Ali pa jaz nekaj narobe razumem tukaj?
Kako lahko delavec, ki stanuje v isti ulici kot jaz in se vozi na delo v center Kranja (5km), dobi povračilo stroškov v višini 16.000 SIT, jaz se pa vozim v Ljubljano na Vič in dobim 22.000 SIT???
Ali pa jaz nekaj narobe razumem tukaj?
Kako lahko delavec, ki stanuje v isti ulici kot jaz in se vozi na delo v center Kranja (5km), dobi povračilo stroškov v višini 16.000 SIT, jaz se pa vozim v Ljubljano na Vič in dobim 22.000 SIT???
hm... ja saj to je moj drugi problem...
Zanima me kateri kolektivni pogodbi pripada področje informatike (programska oprema). Moram priznati, da v dosedanjem iskanju kolektivnih pogodb še nisem našla pogodbe za to področje.
Katera kolektivna pogodba potem velja, poleg splošne?
Se opravičujem, če zvenim nevedno - v resnici tudi sem.
Zanima me kateri kolektivni pogodbi pripada področje informatike (programska oprema). Moram priznati, da v dosedanjem iskanju kolektivnih pogodb še nisem našla pogodbe za to področje.
Katera kolektivna pogodba potem velja, poleg splošne?
Se opravičujem, če zvenim nevedno - v resnici tudi sem.