Izplačilo potnih stroŠkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gzromana
Nov član
Nov član

Izplačilo potnih stroŠkov

Odgovor Napisal/-a gzromana »

lp, vsem skupaj.
prosim za pomoč pri vodenju blagajniŠkega poslovanja. ali lahko izplačam iz blagajne potne stroŠke( seveda, do uredbe) članu gasilske zveze( ni v del. razmerju) ali mu moram znesek nakazati na trr!?
in kje najdem novi pravilnik o blagajniŠkem poslovanju?

romana

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fortun »

6176. Pravilnik o spremembah Pravilnika o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu, UL Št. 141, 30.12.2006
LP,
Fortun
kimi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kimi »

Zdravo

Jaz imam pa še eno vprašanje glede izplačevanje potnih nalogov.
Zanima me, če lahko izplačilo potnih stroškov izvršimo na TRR zaposlenega, ali je obvezno izplačilo v gotovini preko blagajne. Sprašujem za firmo (d.o.o)

Hvala in LP
hela
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Mene pa zanima, ali lahko povračilo materialnih stroškov(npr.delavec je v 2006 nekaj kupil za podjetje in poravnal z gotovino, pa mu še nismo vrnili) izvršimo z nakazilom s TRR na njegov račun, ali mu moramo vrniti gotovino z blagajne?
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Verjetno je za blago, ki ga je kupil prinesel račun katerega ste knjižili
npr.401/220

in zapiranje plačila, ker je plačal z gotovino 220/2550
Potem pa za določene gotovinske račune dvignete xx € iz trr in preko blagajne zapirate kto 2550-obvezn.za mat.stroške do zaposlenih.
(Paziti morate blagajniški maks.)
lp
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Seveda lahko izplačilo potnih stroškov izvršite na TRR zaposlenega - v bistvu je to tudi zaželjeno - obenem pa si olajšate poslovanje, ker se izognete gotovini!!
LP,
Fortun
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj pa v našem primeru-povračilo materialnih stroškov-za letoi 2006( v 2006 je bilo knjiženo na 255, lahko sedaj v 2007 255/110?, mimo blagajne?)
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

ne vidim razloga, zakaj ne.
LP,
Fortun
zlati
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a zlati »

Glede na tole spremembo pravilnika, kolikor jaz vidim ni nobenih bistvenih sprememb, saj ostalo se ni spremenilo. Torej bi v društvu lahko izplačevali kilometrino in dnevnice za naše člane , ki niso zaposleni v gotovini. Kot smo to počeli v preteklosti. Vendar, pa me moti navodilo, ki sem ga prejela na seminarju, da ne smemo več izplačevati potnih stroškov v gotovini kar velja za vsa društva zaradi soremenjene zakonodaje, ki nimajo zaposlenih. Mi lahko pove kdo kako je sedaj s tem. Ker jaz ne vidim nobenih drastičnih sprememb v zakonodaji na to temo, ali smo potem vsa leta delali narobe oz. od 01.01.2005 dalje.
Zlati
Odgovori