Zanima me, v kakšni obliki morajo biti sklepi v večosebni družbi? Vse kar najdem napisanega na to temo (tu ter google in najdi.si) se nanaša na enoosebno družbo ter na s.p.
Zanima me, ali je sklep sestavni del zapisnika iz skupščine, ali je to poseben list, na katerem piše, da je skupščina dne...... sprejela sklep, da .....
ali se lahko sklepe samostojno vlaga v mapo, ali morajo biti tudi pri večosebni družbi pisani v knjigo (ročno?). zanima me tudi, ali jih je potrebno overjati, ali je dovolj, če so podpisani vsi ustanovitelji? če jih je potrebno overjati - kako pogosto (npr. 1x letno?, ali sproti?), ali se jih lahko overi na upravni enoti.
najlepša hvala za odgovor!!!!!
t.
Sklep - prosim nujno!
Moderator: Mirko Zbačnik
Več-osebne družbe ne potrebujejo notarja ali overitve (razen v primeru sprememb družbene pogodbe ali kaj drugega v povezavi s sodiščem). Sklep je lahko sestavni del zapisnika skupščine, ki ga podpišejo vsi družbeniki.
Jaz osebno jih ne številčim. Prilagam jih važnim dokumentom (zaključni račun, plače....). Tiste, ki jih overi notar so pa v notarski lisitini.
Mogoče to zadnje ni pravilno in pričakujem še kakšno mnenje.
Jaz osebno jih ne številčim. Prilagam jih važnim dokumentom (zaključni račun, plače....). Tiste, ki jih overi notar so pa v notarski lisitini.
Mogoče to zadnje ni pravilno in pričakujem še kakšno mnenje.