Poklicni športnik-dijak

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Poklicni športnik-dijak

Odgovor Napisal/-a diana »

Sin - dijak je bil do 31.12.06 vpisan v razvid poklicnih športnikov tako na AJPESU kot na DURS. Klubu je mesečno izstavljal račune, dobil je neto izplačilo /na računu odbiti 25 % norm.str., 25 % akontacije dohodnine), dobil pa je tudi od kluba podatke za dohodnino, katere so dostavili tudi na DURS. Plačeval je tudi pavšalne prispevke. ALI MORA TUDI ON ODDATI DAVČNO NAPOVED KOT NORMIRANEC, ALI NE? Po moje ne, nisem pa sigurna.
diana
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Če je prejel v letu 2006 obdavčljive dohodke (kar je prejemal kot normiranec) mora prav tako oddati davčno napoved (moje mnenje):
a)ali bo prejel od davčnega organa predizpolnjeno davčno napoved za leto 2006 najkasneje do 31.03.2007 in jo bo samo še dopolnil z manjkajočimi podatki: npr. olajšava za določene namene, kdo bo uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževanega družinskega člana
b) kolikor predizpolnjene napovedi ne bo, bo moral davčno napoved izpolniti sam in jo oddati do 30.04.2007: upoštevanje olajšave za določene namene (2% osnove); posebna olajšava za vzdrževanega družinskega člana.

LP
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

RE:poklicni športnik

Odgovor Napisal/-a diana »

Hvala za odgovor!

Fant je še dijak, od staršev ga ne bo nihče dal v olajšavo, ker je prejel neto znesek 980.000 SIT. Bo sam še izpolnil manjkajoče podatke. Po moje bo prejel predhodno izpolnjeni obrazec, saj je klub dal podatke zanj in ne vem zakaj bi moral on oddajati davčni obračun akontacije dohodnine, to še nimam razjasnjeno. :oops:
diana
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Glede na vaše podatke, bo sin prejel predizpolnjeno napoved, kjer bo uveljavljal še oljašave (npr 2%). in nato to podpisano vrnil davčnemu organu do 30.04.2007. In ker ga nihče od staršev ne bo uveljavljal kot vzdrževanega družinskega člana, mu je priznana splošna olajšava.

LP
Odgovori