Dopust delavcu zaradi zdravniškega pregleda

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
elis
Nov član
Nov član

Dopust delavcu zaradi zdravniškega pregleda

Odgovor Napisal/-a elis »

Zanima me,če lahko zaposlenemu damo dopust,ker ima zdravniški pregled-prehodni.Delavec ima namreč dolgo pot do tele ambulante in bi mu mi dali dopust za ta dan samo ne vem če je v skladu z zakonom,ker opravljanje zdravniškega pregleda spada med delovni čas,kolikor jaz vem!
Torej,vaše mnenje...
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Za opravljanje zdravniškega pregleda je delavec upravičen do plačane odsotnosti, ter mu zato ni potrebno koristiti LD. Podlaga za to so 160. člen in členi od 167. do 170.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
elis
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a elis »

Ja to razumem,kaj pa če delavec porabi za pregled le ene 3 ure in potem je kar fraj?Ponavadi so vsi naši zaposleni prišli nazaj v službo,ker so opravili pregled v 3 urah :? In te 3 ure so imeli normalno plačano kot,da delajo.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Večino "če-jev in ponavadi" se da zmanjšati ali odpraviti s pravili v internih aktih.
Koriščenja LD po urah pa ne obstaja.

Lp

ps: kako pa veste, da je bil na pregledu tri ure????
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Če koriščenje LD po urah ne obstaja, kaj potem vi pišete vašemu zaposlenemu, ki npr. mora opraviti nek opravek in bi bil z dela odsoten 1 uro? Mu odsotnosti ne dovolite, mora biti cel dan doma ali mu to uro podarite? Mi te ure beležimo in ko jih je 8, pišemo 1 dan LD.
DECO
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Med razumnimi odraslimi, ki imajo urjene odnose se da vse urediti. Lahko je varjanta tudi koriščenje po urah, kot ga navaja predhodnik. Zakaj bi si grenili življenje, če se da vse to elegantno in razumno rešiti. :spomezik: :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori