Stol - OS?
Moderator: Mirko Zbačnik
Stol - OS?
Pozdravljeni!
Kupila sem pisarniški stol za 370 €. Ker ni večje od 500 €, mi ne bi bilo nujno voditi kot osnovno sredstvo, vendar se ga uporablja več kot eno leto. Kot sem razumela prebrano, je po eni strani naša odločitev, kako se odločimo. kakšne so vaše izkušnje? Kako vi knjižite tovrstne izdatke? Najlepša hvala vnaprej za vaše izkušnje! Prijeten vikend, Meta
Kupila sem pisarniški stol za 370 €. Ker ni večje od 500 €, mi ne bi bilo nujno voditi kot osnovno sredstvo, vendar se ga uporablja več kot eno leto. Kot sem razumela prebrano, je po eni strani naša odločitev, kako se odločimo. kakšne so vaše izkušnje? Kako vi knjižite tovrstne izdatke? Najlepša hvala vnaprej za vaše izkušnje! Prijeten vikend, Meta
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Amortizacija nobenega OS (tudi DI do 500 EUR), knjiženega na 04, ne more biti 100%. Čim je OOS, je am. doba daljša od 1 leta.
Am. dobo določiš poljubno, davčno pa ga lahko 100% odpišeš ob predaji v uporabo, vendar ga moraš v knjigah amortizirati in to AM vsako leto posebej prikazovati v ODDPO kot davčno nepriznan odhodek.
Am. dobo določiš poljubno, davčno pa ga lahko 100% odpišeš ob predaji v uporabo, vendar ga moraš v knjigah amortizirati in to AM vsako leto posebej prikazovati v ODDPO kot davčno nepriznan odhodek.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Stol
Skora jpravilnoanka napisal/-a:1.Ali je prav, da se je stol (pisarniški) , katera skupna vrednost (kupljen v letu 2006) ni presegla 500 EUR knjižil na 0510,4330/0510.
2. Kateri konti so za knjiženje amortizacije?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko