Ajpes - prosim pomagajte

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Cristian
Novinec
Novinec

Ajpes - prosim pomagajte

Odgovor Napisal/-a Cristian »

Sem nov v vašem poklicu in imam nekaj vprašanj okrog papirologije, ki jo je potrebno posredovati na AJPES.

Torej do sedaj sem že na ajpes elektronsko oddal bilanco stanja, izkaz poslovnega izida ter podpisano izjavo.

Sedaj pa me zanima če ima kdo kakšen primer, za oddajo letnega poročila v pdf ali ročni obliki? To je tista zadeva, ki je letos na novo in je še lani ni bilo potrebno oddajati zraven če se ne motim.
Ker res nevem kako to sestaviti, bo vsakršna pomoč dobrodošla.

Kot drugo pa me zanima kaj še je zraven ajpesa potrebno oddati na DURS ? A je to obrazec DDPO ali kaj drugega, ali sploh ni potrebno nič oddati na durs.

Hvala za odgovore v naprej.

Lahko pa mi odgovor posredujete tudi na mail: kristijan@dornava.net

LP
Kristijan
tatasa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tatasa »

Vse to imate opisano v reviji IKS 3 na straneh238-240 LP
Cristian
Novinec
Novinec

imam te tri strani ja, in sem jih že prebral pa mi še ni najbolj čisto jasno. :oops:
Ampak bom pa prav preštudiral tole.

Kaj pa glede DURSA, kaj je njim potrebno posredovati ?
taši
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a taši »

Meni tudi ni nič kaj dosti jasno, ko berem te tri stani v Iksu. :? Sicer pa tudi jaz letos prvič delam za društvo in me je včeraj zadavila tale vest o dodatnih zadevah za oddat. Sem šla na seminar o društvih, kjer so govorili o novostih, pa tega ni nihče z besedico omenil. :x
Cristian
Novinec
Novinec

hvala za pomoč
nelyka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nelyka »

prosim da napišete kako in kaj naj vse vsebuje poročilo k rač. izkazom, ter kaj je bolj treba povdarit... prosim

Lp N.
Lp ;-) Neli N.
dumbo
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dumbo »

ja pa ce se meni lahko kdo to prosim poslje ali pa da kaksno povezavo do konkretnega primera...meni namrec to pojasnilo in porocilo povzrocata ze hude glavobole...
Natasek
Novinec
Novinec

Poslovno poročilo za društva

Odgovor Napisal/-a Natasek »

Pozdravljen!
Na seminarju zaključni račun za društva so glede poslovnega oz. letnega poročila povedali, da naj bi glede na velikost društva bilo sorazmerno obšitno tudi poslovno poročilo.

Za manjša društva, ki niso zavezana revidiranju, naj bi predsednik napisal 10 - 15 stavkov o aktivnostih prejšnjega leta, morebitnih dosežkih, virih financiranja (npr. koliko % predstavljajo članarine, koliko donacije, itd.).
Ni potrebno komplicirati in narediti podrobnih vodoravnih oz. navpičnih analiz navedenih v Iksu.

Na DURS se oddaja obrazec ne glede na to ali opravljate samo nepridobitno dejavnost. Zraven pa priložite še kopijo bilance stanja in izkaza uspeha.

V kolikor ste opravljali tudi pridobitno dejavnost je potrebno ločeno izkazovanje glede na pridobitno in nepridobitno dejavnost.

Upam, da sem kaj pomagala.
Natasek
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Natasek »

Glede pojasnila k računovodskim izkazoma pa je potrebno napisati usmeritve, ki ste jih pri računovodenju uporabili. Npr. ali gre po kriterijih za enostavno ali dvostavno računovodstvo, ter obrazložitev knjiženja v skladu s kontnim okvirom oz. usmeritvami v SRS 33 (2006).
Seveda je obširnost odvisna od velikosti društva.

Glede na to, da v našem društvu ne opravljamo pridobitne dejavnosti in nismo davčni zavezanci ne mislim komplicirati.
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=17759

Mogoče boste našli kaj uporabnega.

lp
Odgovori