Popoldanski s.p. in dohodnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Lucija95
Novinec
Novinec

Popoldanski s.p. in dohodnina

Odgovor Napisal/-a Lucija95 »

Lepo bi prosila nekoga za odgovor. Imam popoldanski s.p. in me zanima kaj moram do 31.marca poslati na DURS In kaj na AJPES. Torej, kakšna poročila, bilance in podobno. Našla sem že pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije in tam moram verjetno oddati vse prve 3 obrazce. Kaj pa ostalo? Prosim torej za popoln seznam bilanc, poročil in obrazcov, ki jih je potrebno oddati na DURS IN AJPES IN DO KDAJ JE TO POTREBNO(DATUM).

Za odgovor in prijaznost se vam zahvaljujem. Ta portal je res super, zelo ste mi pomagali.

Želim vam prijazen teden.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Pravilnik ste že sami našli. Nanaša se na davčni obračun, katerega sestavni del so priloge 3 do 12 ter izjava. Izpolnite samo tiste priloge, ki se nanašajo na vaše poslovanje. Obvezni prilogi sta Priloga 3 in 4.

Že iz izjave je razvidno, da Priloge 3 in 4 ne prilagate temu obračunu, ker ste jih že predložili Ajpes-u, zato boste najkasneje do 31.03.2007 (oziroma mislim, da je to šele 02.04, ker je 31.03. sobota) predložili DURSU: davčni obračun in izjavo, ki je na zadnji strani davčnega obračuna.

AJPES-u pa boste prav tako najkasneje do 31.03.2007 (oziroma do 02.04.2007) posredovali: Bilanco stanja in Izkaza poslovnega izida s pojasnili. OBrazce najdete na strani AJPES-a.

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ali vsi poleg izpisanih davčnih napovedi pošljete tudi račune za OS, s katerimi dokazujete upravičenost uveljavljanja olajšav?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz jih nikoli ne pošljem, ker to ni obvezno. Če jih kaj zanima, naj vprašajo. Dokazila imam, če vprašajo, pokažem.
lp
DECO
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Obvezno ni. Pri nas jih pošiljamo, da imamo mir. ( ki je vreden tistih 10 SIT/kopijo).
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Jaz pri tistih, ki so zavezanci za ddv pošiljam pri obračunu ddv. Za tiste ki niso delam po načeku kot so napisali predhodniki če jih zanima bodo že poklicali.
L.P. Lidija
Odgovori