M4/m8

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jant
Začetnik
Začetnik

M4/m8

Odgovor Napisal/-a jant »

Hotela sem oddati obrazce, pa sem v popolni temi.
- Obračunani in oddani so vsi Rek obrazci, vendar vseh prispevkov za leto 2006 podjetje še do danes ni izplačalo (imamo knjižene v obveznostih). - Seveda jih bo moralo. Kaj napišem v stolpec 9- plačan prispevek- VSE OBRAČUNANE PRISPEVKE ALI VIŠINO PRISPEVKA, KI JE BIL DEJANSKO PLAČAN???
Upam, da mi bo kdo znal odgovoriti- ali pa sem samo jaz zaposlena v podjetju, v katerem imamo takšne težave z likvidnostjo.
Lep dan vsem
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Vpišete samo plačane prispevke.
jant
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jant »

Hvala. Ali to pomeni, da bom razliko (neplačane) vpisala v obrazec za leto 2007, ko bodo dejansko plačani?
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lunatika »

M4 - Za vsakega delavca izpolnite 2 vrstici. V prvo vpišete mesece, za katere so prispevki plačani in dejanske zneske. V drugo vpišete mesece, za katere prispevki niso plačani (npr.1112), ure iz teh mesecev posebej in znesek 0,01 (po njihovi razlagi se ne sme vpisati zneska nič, ker tega ne morejo obdelati).
M8 - Ko boste prispevke za ta drugi del dejansko plačali, izpolnite nov obrazec kot popravek: ponovno vpišete drugo vrstico delavca in namesto 0,01 vpišete prave zneske, navodila so na hrbtni strani obrazca. Kot razlagajo na ZPIZu, se ti zneski samo prištejejo.
Odgovori