GZS - članarina

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

GZS - članarina

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

V lanskem letu smo na tem forumu že govorili o članarini GZS in tudi o izstopih. Nekaj pa me vseeno zanima. Ste tisti, ki ste izstopili napisali samo izjavo, da ne želite več biti člani ali še kaj drugega. Meni so pred kratkim poslali nekakšen dopis, da se mi zahvaljujejo, ker sem ostala član GZS in združenja računovodskih servisev čeprav sem jim poslala odpoved. Prejšnji teden sem priporočeno s povratnico ponovno poslala odpoved, da ne želim biti član nato pa sem v petek prejela račun za članarino. Povejte če se je pripetilo še komu. Jaz namreč ne bom in ne želim biti član zbornice, ki za neme ni naredila še nič.
L.P. Lidija
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Ne to se ni pripetilo.

V takem primeru bi naredila tako:

Zavrnila bi račun, zraven priložila kopijo dopisa, da sem odpovedala članstvo.

Kdaj pa ste odpovedali člansto oz. za kateri mesec ste prejeli račun?
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Račun sem prejela za mesec februar in marec. Znesek je pa za mene ki imam servis "bolj za prijatelje" da dol padeš. Dopis da nočem biti član sem jim poslala že dvakrat.
L.P. Lidija
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Koliko pa je ta znesek, če ni skrivnost?

Jaz bi jim zavrnila račun!
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Sploh ni skrivnost par centov manj kot 60 eur.
L.P. Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zavrni račun po navodilih, kot je zapisal anka. Jaz sem se izpisal še preden sem karkoli plačal - "privilegiji" GZS v primerjavi z obrtno, ko za prvo leto ne plačaš takoj ob ustanovitvi, kot za OZS (kjer izključitev ni možna).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
taši
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a taši »

No, jaz sem račun prejela šele danes. Ok, moja napaka, jaz sem pozabila poslati dopis, da se izpisujem iz članstva v GZS, torej bom tole enormno cifro za prve tri mesece hočeš nočeš morala požreti. Me pa zelo moti, da notri piše, da če se odločiš za izstop, moraš to sporočiti do 10. aprila 07, kar pa je danes.:!: :?: Halo, saj sem šele danes vse skupaj dobila! Sklepam, da bo moral veljati datum na priporočeni pošiljki in moram to pod nujno poslati danes. Ali je sestava tega dopisa, da izstopaš iz članstva, kakšna posebna znanost ali ni treba komplicirati?
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lunatika »

Jaz sem napisala čisto preprosto:

V skladu s spremembami Zakona o GZS vas obveščamo, da izstopamo iz članstva v Gospodarski zbornici Slovenije. Podatki o podjetju so sledeči:

xxx d.o.o.
naslov
dst

Sem pa poslala že novembra, in to priporočeno, tako da že od prvega možnega dneva nismo člani.
taši
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a taši »

Hvala! :D
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Taši, ravno zaradi tistega datuma 10.april sem danes klicala na GZS (račun sem dobila v petek 06.04.2007) da ne rečem sem čisto popi..... in sem jim povedala da so bili med petkom 6.4. in med torkom 10.4. trije dnevi ko nismo delali in mi je rekla ena od uslužbenk da se mene tisti datum čisto nič ne tiče pol sem pa še bolj p....... in ji rekla za koga so ga potem napisali če se nobenega nič ne tiče. Vse skupaj sem zapakirala v kuverto s tistim cd-jem vred in poslala s povratnico nazaj pa si naj tisti račun in cd vtaknejo kamor hočejo.
Resnično vam povem da sem tako besna na ta GZS. Jaz do sedaj nisem plačevala nobene članarine. Deset let sploh niso vedeli da obstajam še sama do decembra 2006 nisem vedela da sem njihov član pa me je ena od kolegic na to opozorila. Poslala sem jim odstopno izjavo v dec. Sedaj pa mi pošljejo račun. JOOOO to je za znoret.
L.P. Lidija
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Tudi jaz sem jim poslala odstopno izjavo - prej nisem nič plačevala in kot pravi gradbeništvo, nisem niti vedela, da spadam pod tri njihove opredelitve.
Tudi iz OZS sem dala odpoved, saj računovodski servis ja ne spada pod obrt, a ne?
Upam, da mi ne bodo odslej nič več pošiljali. Tisti brezplačni seminar 1xletno pa bi me po novem stal 372 € (31 eur mesečna članarina).

:roll:
Odgovori