Strošek 2006 - nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
Strošek 2006 - nujno
Pozdravljeni,
ravnokar sem ugotovila, da smo račun ki je bil prejet v januarju 2007, nanaša se pa na opravljeno storitev v 2006, knjižili v eur bazi 2007, kar pomeni, da ga kot strošek ni zajelo za 2006. In še to je problem da gre kar za visok znesek. Kaj naj naredim?
Tega stroška si sedaj nismo upoštevali v 2006, ki pa nam bi zeeelooo prišel prav ker je družba izkazovala dobiček, za 2007 pa to ni strošek.
Kaj naj oz. kaj sploh lahko storim.
Prosim za pomoč.
Janca
ravnokar sem ugotovila, da smo račun ki je bil prejet v januarju 2007, nanaša se pa na opravljeno storitev v 2006, knjižili v eur bazi 2007, kar pomeni, da ga kot strošek ni zajelo za 2006. In še to je problem da gre kar za visok znesek. Kaj naj naredim?
Tega stroška si sedaj nismo upoštevali v 2006, ki pa nam bi zeeelooo prišel prav ker je družba izkazovala dobiček, za 2007 pa to ni strošek.
Kaj naj oz. kaj sploh lahko storim.
Prosim za pomoč.
Janca
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Glejte v Bazi znanja: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... razmejitve
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

G. Mirko prosim če mi samo potrdite, ali pravilno razmišljam.
1. Konec leta 06 sem nerazporejen dobiček poknjižila na kto /932.
2. Na začetku leta 2007 sem nerazporejen dobiček prenesla na ostanek čistega dobička prejšnjih let:
932/ in /930
3. Sedaj knjižim račun oz obresti, ki so še bile strošek leta 2006 in niso bile zajete v 06, če sem previlno razumela:
930/ in /220
Lepo prosim za odgovor, ker sem pa tule čisto izgubljena kaj naj naredim.
Bilo bi pa nepravilno, če bi te obresti v januarju poknjižila med stroške???
Že vnaprej hvala za odgovor.
Lep dan,
Janca
1. Konec leta 06 sem nerazporejen dobiček poknjižila na kto /932.
2. Na začetku leta 2007 sem nerazporejen dobiček prenesla na ostanek čistega dobička prejšnjih let:
932/ in /930
3. Sedaj knjižim račun oz obresti, ki so še bile strošek leta 2006 in niso bile zajete v 06, če sem previlno razumela:
930/ in /220
Lepo prosim za odgovor, ker sem pa tule čisto izgubljena kaj naj naredim.
Bilo bi pa nepravilno, če bi te obresti v januarju poknjižila med stroške???
Že vnaprej hvala za odgovor.
Lep dan,
Janca
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Tudi jaz razumem odgovor Ge Slovan tako in upam, da pravilno. Res nam je v veliko pomoč, a ne?
Le nekaj, kar ni tako bistveno - že v letu nastanka dobička/izgube, to prenesemo na nerazporejen dobiček/izgubo in ne šele v začetku prjihodnega leta.
V kolikor bi ta strošek knjižili letos (kar ne bi bilo pravilno), bi ga morali izvzeti iz davčne bilance (tako kot ste ga dejansko tudi sedaj, ker je takoj vplival na postavko kapitala.
Le nekaj, kar ni tako bistveno - že v letu nastanka dobička/izgube, to prenesemo na nerazporejen dobiček/izgubo in ne šele v začetku prjihodnega leta.
V kolikor bi ta strošek knjižili letos (kar ne bi bilo pravilno), bi ga morali izvzeti iz davčne bilance (tako kot ste ga dejansko tudi sedaj, ker je takoj vplival na postavko kapitala.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
racunalnik
- Računovodja

re
Pozdravljeni!
Tudi sama sem šele sedaj ugotovila, da so bili računi z datumom storitev v decembru 2006, prejeti v januarju, zajeti v lanske stroške in to v evrih
Če ima kdo kakšen pameten predlog, kako naj se "rešim" iz te zagate, bi bila zelo vesela. Mogla bom popravit letna poročila
Lepo, lepo prosim za pomoč!
Tudi sama sem šele sedaj ugotovila, da so bili računi z datumom storitev v decembru 2006, prejeti v januarju, zajeti v lanske stroške in to v evrih
Če ima kdo kakšen pameten predlog, kako naj se "rešim" iz te zagate, bi bila zelo vesela. Mogla bom popravit letna poročila
Lepo, lepo prosim za pomoč!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Za letna poročila pohitite, predtem pokličite na AJPES, če so še možni popravki, drugače pa to popravite in poročlajte v naslednjem letu (v lanskih podatkizh) - tako sem dobil odgovor, ko sem sam tako "zašuštral". Ravno tako pokličite na DURS. če je še možno popravit dvčno napoved. Referentka vam bo svetovala, kako in kaj.
Mirko
Mirko

-
racunalnik
- Računovodja

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Sicer je, v kolikor ugotovite npako (kar je popolnoma človeško) potem, ko formalni ni več možen popravek, na razpolago še inštitut samoprijave. Predpisane so zamudne obresti, v kolikor gre za doplačilo, a ne nosite nikakršnih sankciji, v kolikor je samnoprijava pred uradno najavo inšpektorja.
Mirko
Mirko