Zanima me kakšna je povprečna letna obrestna mera za leto 2006.
Izračunati namreč hočem obresti za dane kredite.
hvala in lep sončen dan še naprej
obrestna mera
Moderator: Mirko Zbačnik
Sem ravno v teh dneh tole računala...
Za leto 2006:
povp. obr. mera do vključno 1 leta: 3,369166667
povp. obr. mera nad 1 do vključno 5 let: 3,6775
povp. obr. mera nad 5 let: 3,98475
Mene pa zanima, ali glede na novi pravilnik o priznani obr. meri dodate v letu 2007 tej obr. meri 1% (zaradi 100 bazičnih točk) + tistih par točk zaradi ročnosti kredita?
lp
Za leto 2006:
povp. obr. mera do vključno 1 leta: 3,369166667
povp. obr. mera nad 1 do vključno 5 let: 3,6775
povp. obr. mera nad 5 let: 3,98475
Mene pa zanima, ali glede na novi pravilnik o priznani obr. meri dodate v letu 2007 tej obr. meri 1% (zaradi 100 bazičnih točk) + tistih par točk zaradi ročnosti kredita?
lp
Ker meni se zdi to precejšnja razlika ali se plačuje kredit po 3,5 % ali če se bi vzela kredit januarja 07 in bi plačevala po 5%.
Razmišljam pa, ker mi je kreditodajalec naredil ogromno uslugo, ker sem denar rabila takoj, da bi mu dala še dodatni procent obresti.. jasno mi je, da tega ne morem dati v davčno priznane stroške, zato vas sprašujem, kako ste naredili v takem primeru, da ste 'hoteli' plačati več kot je zakonsko priznano...?
lp
Razmišljam pa, ker mi je kreditodajalec naredil ogromno uslugo, ker sem denar rabila takoj, da bi mu dala še dodatni procent obresti.. jasno mi je, da tega ne morem dati v davčno priznane stroške, zato vas sprašujem, kako ste naredili v takem primeru, da ste 'hoteli' plačati več kot je zakonsko priznano...?
lp
Mene pa zanima, če v zvezi z obrestmi med povezanimi osebami za l. 2007 razmišljam pravilno:
-podjetje da kredit zaposlenemu ali lastniku v mesecu aprilu, ročnost 5 let
-variabilni del za april 4,18% + 0,03% ročnost do 5 let + 1,00%, ker ni
kreditne ocene, skupaj torej 5,21%
Če to drži, potem so obresti glede na leto 2006 precej večje
Prosim za kakšen namig.
-podjetje da kredit zaposlenemu ali lastniku v mesecu aprilu, ročnost 5 let
-variabilni del za april 4,18% + 0,03% ročnost do 5 let + 1,00%, ker ni
kreditne ocene, skupaj torej 5,21%
Če to drži, potem so obresti glede na leto 2006 precej večje
Prosim za kakšen namig.
lp
Magda