M4/8
Moderator: Mirko Zbačnik
M4/8
Rada bi preverila vsebino nekaterih stolpcev:
1.krvodajalstvo gre v stolpec 6
2.bolniška do 30 dni in nad 30 dni(torej refundirano in nerefundirano)-oboje v stolpec 10
3.očetovski dopust ,ko delavec prejme nadomestilo od zavoda v stolpec 10.
4.za stolpec 10 se navedejo samo ure- za te ure se nikamor ne vpisuje zneska.
5. stolpec 6 + 10 = 2080 .
6. letni sklad ur za 2006 je 2080.
7.v stolpca 8 in 9 samo zneski za tiste ure, ki so navedene v stolpcu 6(torej tudi za krvodajalstvo,čeprav je refundirano)
Je vse tako, kot sem razumela iz navodil?(čeprav se mi zdi npr.to krvodajastvo malo dvomljivo, pa tudi to,da gre bolniška do 30 dni in nad 30 dni v isti koš).Lepo prosim,če mi nekdo potrdi-hvala že vnaprej.
1.krvodajalstvo gre v stolpec 6
2.bolniška do 30 dni in nad 30 dni(torej refundirano in nerefundirano)-oboje v stolpec 10
3.očetovski dopust ,ko delavec prejme nadomestilo od zavoda v stolpec 10.
4.za stolpec 10 se navedejo samo ure- za te ure se nikamor ne vpisuje zneska.
5. stolpec 6 + 10 = 2080 .
6. letni sklad ur za 2006 je 2080.
7.v stolpca 8 in 9 samo zneski za tiste ure, ki so navedene v stolpcu 6(torej tudi za krvodajalstvo,čeprav je refundirano)
Je vse tako, kot sem razumela iz navodil?(čeprav se mi zdi npr.to krvodajastvo malo dvomljivo, pa tudi to,da gre bolniška do 30 dni in nad 30 dni v isti koš).Lepo prosim,če mi nekdo potrdi-hvala že vnaprej.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V bazi znanja sem zbral kar nekaj odgovorov forumašev, mogoče bo kaj prišlo prav: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... M4.2FM8.29_...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni,
Uni, danes sem govorila z ZPIZ in ugotovila sledeče:(upam da pravilno)
1. Da.
2. Da.
3. Da.
4. Da, samo ure.
5. Da.
6. Da.
7. Jaz sem razumela, da vpišemo vse zneske, tudi refundirane, razen porodniške in očetovski dopust, ker nimamo podatka.
Cipresa,
Če je bolniška do in nad 30 dni vpišemo leto za osnovo preteklo leto (vpišemo vse v eno vrstico), razen, če je delavec bil na bolniški iz leta 2005 na 2006 je osnova 2004. V tem primeru izpolnemo dve vrstci.
Lp
Uni, danes sem govorila z ZPIZ in ugotovila sledeče:(upam da pravilno)
1. Da.
2. Da.
3. Da.
4. Da, samo ure.
5. Da.
6. Da.
7. Jaz sem razumela, da vpišemo vse zneske, tudi refundirane, razen porodniške in očetovski dopust, ker nimamo podatka.
Cipresa,
Če je bolniška do in nad 30 dni vpišemo leto za osnovo preteklo leto (vpišemo vse v eno vrstico), razen, če je delavec bil na bolniški iz leta 2005 na 2006 je osnova 2004. V tem primeru izpolnemo dve vrstci.
Lp
marea
Marea, jaz sem izpolnila dve vrstici v primeru ko je imel delavec bolniško do 30 dni (v breme delodajalca) in sicer z letom osnove 2006, in bolniško nad 30 dni (v breme ZZZS) z letom osnove katerokoli že je 2004,2005...
V primeru da bi bili obe bolniški (do in nad 30 dni) z istim letom osnove, bi vse pisala skupaj v eno vrstico.
Jaz sem delala tako!!
V primeru da bi bili obe bolniški (do in nad 30 dni) z istim letom osnove, bi vse pisala skupaj v eno vrstico.
Jaz sem delala tako!!
M4-leto osnove
Primer: delavec je bil na bolniški od 24.11.2005 do 15.1.2006-brez prekinitve.
Za m4 za november in december 2005 smo poročali že v obrazcu za 2005 in vpisali koti leto osnove 04(je bila bolniška do 3o dni).
Ali moramo v obrazcu za 2006 v stolpcu 11 navesti leto osnove 04 ali 05(glede na to,da gre za isto bolniško kot v poročilu 2005-samo nadaljevanje)?
Pa še to:del te januarske bolniške je še do 30 dni, nekaj dni nad 30 dni-se poroča kot en podatek ali posebej?
Za m4 za november in december 2005 smo poročali že v obrazcu za 2005 in vpisali koti leto osnove 04(je bila bolniška do 3o dni).
Ali moramo v obrazcu za 2006 v stolpcu 11 navesti leto osnove 04 ali 05(glede na to,da gre za isto bolniško kot v poročilu 2005-samo nadaljevanje)?
Pa še to:del te januarske bolniške je še do 30 dni, nekaj dni nad 30 dni-se poroča kot en podatek ali posebej?
Še nekaj sem pozabila: če je npr.delavec (drug primer)koristil samo bolniško do 30 dni-v breme podjetja, se tudi napiše osnovo 05(glede na navodila) ali 06,ker smo vzeli za osnovo prejšnji oz.tekoči mesec,zmanjšan za določen %?
Vidim,da ni veliko dilem okrog tega obrazca-ste že vse rešili in oddali?
Vidim,da ni veliko dilem okrog tega obrazca-ste že vse rešili in oddali?