Davčna izguba in olajšave!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Davčna izguba in olajšave!

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Glede nato, da je davčna izguba lahko tudi davčna olajšava, me zanima, kako je z olajšavami za posamezno leto. namreč kljub temu, da je davčna izguba, je ta lahko manjša, če upoštevamo olajšave!.

Sicer na "srečo" le-teh za to podjetje ni, a vseeno. Zmanjšanje osnove sem upošteval, ker je kar nekaj penalov za to podjetje :spomezik: .

Čudna vprašanja, a se oprevičujem, ker vedno trdimo, da čudnih vprašanj ni, so le... :mrgreen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Nam so na seminarju razlagali, da v obrazec vpišemo vse možne olajšave, saj v primeru davčne kontrole, ti lahko črtajo določene stroške in namesto izgube nastane dobiček. V tem primeru ti vpisane olajšave koristijo. Ni mi pa jasno, če npr. vpišeš olajšavo za investiranje (30%) in ti je priznana izguba, torej te olajšave v tem letu dejansko ne koristiš, ali jo lahko potem prenašaš ali se šteje za koriščeno.
Ta nov davčni obračun ni kompliciran, je pa poln nekih ugibanj in vsak vpis si razlagamo na različne načine. Upam, da bo za naprej lažje, ko bomo vse naštudirali, ali pa bodo spet spremenili.
DECO
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Kaj pa, če je v davčnem obračunu /v bistvu DN leta 2004) dobiček, v IPI pa izguba-se pravi, da letos ne moreš izkoristiti olajšave, ker je v DN-sedaj davčnem obračunu ni bilo? Izključili so amortizacijo OS (sredstva uporabljena celo leto), kar pa se meni ne zdi pravilno!!!! :sneodobren:
diana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne smete mešati davčne in poslovne izgube - ni nujno, da je to enako. Pogosto se dogaja, da kljub poslovni izgubi prikazujemo davčni dobiček, ker v davčni bilanci nekatere odhodke izvzamemo. Lahko pa je tudi obratno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kaj mislite z : Izključili so am. OS?
Odgovori