Tukaj sem nov, pa ker se mi z tem kar malo mudi se nisem poglobil v iskanje podobnega vprašanja...
Zid se mi, da moj delodajalec malo "muti". Namreč kljub dokaj skromnim in predvsem nerednim dohodkom bom kot kaže primoran plačati nekaj malega.
Zanima me, kako lahko iz bančnih izpisov, se pravi neto plača + prevoz + malica + regres (bančni izpiski), in skupnega letnega "poročila", ki mi ga je izdal delodajalec (preko DataLabovega programa) ugotovim če vse štima. Nimam in tudi nikoli ne bom imel mesečnih poročil!
Ali je dovolj upoštevat samo plačila, ki so bila na moj TRR nakazana v letu 2006 ali tudi malo prej in malo kasneje? Ali je možno, da on plača prispevek državi, delavcu pa ne? Ali obratno!
izračun dohodnine za 2006
Moderator: Mirko Zbačnik
V kolikor imaš vse bančne izpiske, pa nič odtegljajev od neta, lahko preveriš, koliko si dobil dejansko izplačano. Seštej vsa nakazila plač in regresa od 1.1.-31.12.2006 in se mora ujemati z izpisom, ki si ga dobil od izplačevalca. Malica + prevoz je pa itak nakazano pod drugo šifro in ne gre v dohodnino.