PRIROČNIK

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

PRIROČNIK

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Sem se morala odzvati, na promocijsko ceno priročnika, ki se reklamira na tejle strani Obračun plač. Redna cena je 19.900 promocijska pa 19.500 so pa dali popust da padeš dol.

Lidija
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Razmišljam, da način obračuna plač za veliko majhnih in srednjih podjetij ni pomemben. Če delavec podjetje toži, dobi tožbo čez 5 do 10 let. Takrat pa podjetje enostavno odpre drugo firmo. Poznam dva primera. A ni to žalostno.

Mi lahko kdo prosim pove, koliko časa najmanj, največ in v povprečju trajajo postopki na sodišču?

lp
Marjeta
Administratorka
Administratorka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Moram priznati, da se res nisem preveč dobro izpogajala glede popusta.:):roll:
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Matina ni res, v malo manj kot 3 leta je bilo vse gotovo, tudi rešena pritožba na višjem, odločba in seveda izplačilo za vse nazaj.
Ne se na to zanašat.
LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi akcija, ki jo izvajajo na sodiščih je uspešna. Primeri so rešeni veliko prej. Tu ni za obupat in še podatek, ki sem ga že večkrat omenil, večino tožb dobijo delavci (pred leti je bil cca 80%).

Je pa res, da je od dobljene tožbe do izplačila večkrat trnova pot.

Mirko
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

mene so presenetili, ko so izvršbo uspešno rešili v 3 mesecih. tudi čudeži se še vedno dogajajo. :razz:
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Hvala za odgovore. Po televiziji je bil primer delavca, ki je šele po desetih letih dobil tožbo, drugi delavec pa po šestih. Če ima delodajalec denar, se zgleda lahko v nedogled pritožuje.

lp
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Predmet tožbe oz. pritožbe, argumenti in seveda predvidene kazni za delodajalca so bistvenega pomena.
Konkretno za neizvajanje dodatka po zakonu ni predvidena kazen za delodajalca. Le v primeru pritožbe delavca bo delodajalec moral obračunati in izplačati kar mu pripada, kazen za delodajalca pa ne obstaja.
Če gre za kršenje pravic delavca kar hitro presodijo.
LP
Odgovori