rekapitulacijsko poročilo nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
rekapitulacijsko poročilo nujno
Smo dolžni oddati rekapitulacijsko poročilo (kvartalno) zaradi prejetih dobropisov iz EU za blago, pri katerih smo zmanjšali samoobdavčitev in obveznost do tujega dobavitelja? Mislim, da se oddaja r.poročilo za dobave EU? Referentka na davčni ni sigurna, rok pa je že precej mimo. Prosim za pomoč.
-
racunalnik
- Računovodja

Tudi pri nas smo imeli podobno težavo, ko me je klicala referentka, da moram oddati rekapitulacijsko poročilo.Ko sem ji povedala, da so to le dobropisi, mi ni znala povedati, kako naj to rešim, ker to ni bila dobava. Klicala sem svetovalko, ki mi je povedala, da naj dam samo v minus (enako kot pri računih), brez rekapitulacijskega poročila.Tako smo mi rešili 
hvala za pomoč. Tako smo že naredili na začetku, dobropise smo zavedli v DDV-O pod št.26 kot zmanjšanje vrednosti pridobitev in zmanjšanje samoobdavčitve pod št.37 in 48, tudi nam je svetovalka tako predlagala. Zdaj pa referentka na davčni zahteva rekapitulacijsko poročilo. Sama ne ve zakaj, tako ji program javlja. Lepo prosim še koga za pomoč. Hvala.
-
racunalnik
- Računovodja