asignacija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Joji
Novinec
Novinec

asignacija

Odgovor Napisal/-a Joji »

Pozdravljeni,

naj na kratko opišem problem. Službeno vozilo smo prodali fizični osebi in ji izstavili račun za 50 EUR, nakar je čez nekaj dni naš vodja avtoparka prinesel v računovodstvo komisijsko pogodbo komisionarja za prav to vozilo ter zraven tudi pogodbo o asignaciji med nami, komisionarjem in to fizično osebo, kateri sem že izstavila račun. Prinesel je še blagajniški prejemek za 12,50 EUR kot plačilo komisijske prodaje. Blagajniški prejemek je na našo firmo in ta znesek moram našemu zaposlenemu vrniti. Prosim vas, če kdo ve, kako naj zavedem in poknjižim vse te dokumente, predvsem mislim na to komisijsko pogodbo, ki je na znesek 50 EUR kot moj izdan račun fizični osebi, pogodbo o asignaciji, ki je tudi vredna 50 EUR, zraven pa imam še račun komisijske prodaje te fizični osebi za znesek 62,50 EUR in blagajniški prejemek za 12,50 EUR.

Za odgovor se naprej najlepše zahvaljujem.

Joji
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poiskusite uporabiti Išči, kjer odtipkate "asignacija" - precej je bilo že odgovorjeno o tem. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Joji
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Joji »

Moj primer je precej specifičen, zato vseeno prosim za pomoč, če kdo slučajno pozna to zadevo. Hvala in lep pozdrav.
Odgovori