Zivjo!
Sem studentka na FU in letos me caka le se diploma na omenjeni fakulteti. Ker pa vem, da je racunovodsko dokaj taka tema, da se vse skupaj zelo hitro spreminja, sem se odlocila, da se prijavim na forum, kjer sem zasledila, da se poleg tega, da se omenjena tema spreminja tukaj zdruzujete ljudje, ki imate z racunovodstvom dosti vec stika in podobno. Pa vas bi kar vprašala in sicer, kaj točno zgodovinsko pomeni bilanca stanja? Ima kakšen pomen od kje izvor besede?Ima morda kakšno idejo, katero knjigo bi lahko uporabila se za diplomo? JE kdo pisal diplomo z takim naslovom, le da je morda uporabil podatke podjetja, v katerem je zaposlen?
Hvala za pomoč ter želim vam še veliko uspeha na vašem delovnem in zasebnem področju!
Diplomska naloga - računovodska analiza izbranega podjetja
Moderator: Mirko Zbačnik
Hej, nima noben nobene ideje? Ne vem, vidla sem, da je bilo ogromno ogledov, sam da bi pa kdo kaj napisal za pomoc pa ne... sej sami veste, kako je tezko zaceti! jaz zdaj tudi sama delam v racunovodstvu nekega podjetja, pa vam moram povedati, da je to cist drugo kot teorija! In, res se enkrat prosim za kakrsnokoli pomoc. Bom zeloooo HVALEZNA!
HVALA
HVALA
Priporočam vam, da najprej na fakulteti pobrskate med že izdelanimi diplomami s podobnim ali celo istim naslovom. Verjamem, da vam bo kanila prava misel za svojo nalogo.
Tudi na strani EPF je precej sorodnih diplomskih nalog. Prijavite se lahko na forum študentov EPF in jim predstavite svoje težave. Prav gotovo se je vsaj eden izmed njih soočal z enakimi začetnimi težavami.
Pojdite v NUK, izberite tematsko področje bilanc (zgodovina, oblika bilanc glede na področje: anglosaška, nemška, ameriška itd). in ugotovili boste, koliko strokovne literature je na razpolago. Veliko revij (IKS, Revizor, Finance itd.) obravnava podobne teme.
Povprašajte na Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev: katero literaturo vam lahko priporočajo itd.itd....
LP
Tudi na strani EPF je precej sorodnih diplomskih nalog. Prijavite se lahko na forum študentov EPF in jim predstavite svoje težave. Prav gotovo se je vsaj eden izmed njih soočal z enakimi začetnimi težavami.
Pojdite v NUK, izberite tematsko področje bilanc (zgodovina, oblika bilanc glede na področje: anglosaška, nemška, ameriška itd). in ugotovili boste, koliko strokovne literature je na razpolago. Veliko revij (IKS, Revizor, Finance itd.) obravnava podobne teme.
Povprašajte na Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev: katero literaturo vam lahko priporočajo itd.itd....
LP