Sorazmerni del letnega dopusta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
činčka
Novinec
Novinec

Sorazmerni del letnega dopusta

Odgovor Napisal/-a činčka »

Pozdravljeni,

zanima me, kaj je v mojem primeru sorazmerni del letnega dopusta.
Brala sem namreč post spodaj, in ugotovila, da sem se morda mojemu delu - zaradi neinformiranosti - odrekla ??

S 6.7. mi poteče sporazumno prekinjena pogodba o delu (zaradi selitve v drug kraj...). V letošnjem letu nisem koristila nič dni dopusta, ker sem bila na porodniškem dopustu. Nisem dobila niti regresa. Odpoved pa je podpisana - kaj naj sedaj? Imam še kakšno alternativo razen tega, da mi dopust propade? Pri bodočem delodajalcu se bom zaposlila samo za polovični delovni čas.

Hvala še enkrat. :shock:
RETIM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RETIM »

Ne glede na to, da nisi izkoristila dopusta (zaradi porodniškega dopusta) ti še vedno pripada regres za letni dopust za leto 2007. Le ta ni povezan z samo izrabo dopusta.Glede na dejstvo, da bo delovno razmerje prenehalo z 6.7. ti pripada regres v celoti, ki pa bi moral biti izplačan do 01.07.2007 oz do 01.11.2007, če ima podjetje likvidnostne težave. Kar se tiče pa samega dopusta ti mora delodajalec dati potrdilo o koriščenju dopusta 2007, ki ga mora novi delodajalec upoštevati. To pomeni, da boš lahko dopust prenesla k novemu delodajalcu.

Lp
Odgovori