kreditna kartica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana

kreditna kartica

Odgovor Napisal/-a mala novinka »

direktor je dobil kreditno kartico za raznorazne stvari (slovenija in tujina) - gorivo, kosila, ter druge malenkosti. le to tržejo direktno iz računa enkrat na mesec, problem je v tem, da direktor računov ne spravlja jaz pa ne vem kaj naj naredim.... na kakšen način lahko to kartico oz porabo poknjižim ter na kateri podlagi lahko to porabo brez računov uporabim... hvala :)
nevednost ni lepa čednost
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Brez računov ne bo šlo. Kreditna kartica je zgolj način plačila.
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

torej to pomeni, da ni nobene možnosti....
kako naj to razložim direktorju, kateri tega sploh ne razume :(
silvam
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silvam »

Če ne bo računov, potem je potrebno poknjižiti na terjatev do direktorja in mu odbiti od plače.
Lp Silva
Barca
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Barca »

Pri nas sem jih naučila, da mi morajo prinesti račune, drugače brez milosti naredim odtegljaj pri plači.

Ko dobim specifikacijo plačil od banke, pregledam, če mi kaj manjka, tiste računčke pač knjižim, kamor spadajo (ali pa so celo samo priloga potnih nalogov), grem do lastnikov kartic, poberem, če mi še kaj niso dali, za ostalo pa bremenim njih in odtegnem pri plači.
runo
Nov član
Nov član

Plačilna kartica

Odgovor Napisal/-a runo »

pozdravljena

strijan se z mojimi predhodniki. če ne prinesejo računa se jim
odtrga pri plači.

lp runo

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

kaj pa v primeru, da smo mi le podružnica in direktor dobi plačo na matični firmi???
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Vsekakor so to terjatve do osebe, ki sme uporabljati sl.kred.kartico. Če ta oseba ni dostavila računov, ki bi opravičevali nakup, je, po mojem mnenju, to neupravičena uporaba sl.kred.kartice.
Ne vem, koliko je v vaši moči, da odločate, predvidevam, da odločitve sprejema direktor, vi pa ste morda odgovorni za pravilnost knjiženja. Kako bo poravnano, je njegova odločitev, vi vzpostavite terjatev in poračunajte skladno z dogovori, ki so jih ali jih bodo sprejeli.
Enako bi ravnali, če bi dvignil gotovino, ali pa sredstva prenesel iz poslovnega na svoj račun, na nalog zapisal, da gre za povračilo materialnih stroškov, za katere pa računov ne bi dostavil.
Pa vsake toliko časa pisno opozarjajte na nerazčiščene postavke, da vam ne bi očitali, da jih niste obveščali.
Odgovori