kreditna kartica
Moderator: Mirko Zbačnik
-
mala novinka
- Računovodski vajenec

- Kraj: ljubljana
kreditna kartica
direktor je dobil kreditno kartico za raznorazne stvari (slovenija in tujina) - gorivo, kosila, ter druge malenkosti. le to tržejo direktno iz računa enkrat na mesec, problem je v tem, da direktor računov ne spravlja jaz pa ne vem kaj naj naredim.... na kakšen način lahko to kartico oz porabo poknjižim ter na kateri podlagi lahko to porabo brez računov uporabim... hvala 
nevednost ni lepa čednost
-
mala novinka
- Računovodski vajenec

Pri nas sem jih naučila, da mi morajo prinesti račune, drugače brez milosti naredim odtegljaj pri plači.
Ko dobim specifikacijo plačil od banke, pregledam, če mi kaj manjka, tiste računčke pač knjižim, kamor spadajo (ali pa so celo samo priloga potnih nalogov), grem do lastnikov kartic, poberem, če mi še kaj niso dali, za ostalo pa bremenim njih in odtegnem pri plači.
Ko dobim specifikacijo plačil od banke, pregledam, če mi kaj manjka, tiste računčke pač knjižim, kamor spadajo (ali pa so celo samo priloga potnih nalogov), grem do lastnikov kartic, poberem, če mi še kaj niso dali, za ostalo pa bremenim njih in odtegnem pri plači.
Plačilna kartica
pozdravljena
strijan se z mojimi predhodniki. če ne prinesejo računa se jim
odtrga pri plači.
lp runo
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
strijan se z mojimi predhodniki. če ne prinesejo računa se jim
odtrga pri plači.
lp runo
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
-
mala novinka
- Računovodski vajenec

Vsekakor so to terjatve do osebe, ki sme uporabljati sl.kred.kartico. Če ta oseba ni dostavila računov, ki bi opravičevali nakup, je, po mojem mnenju, to neupravičena uporaba sl.kred.kartice.
Ne vem, koliko je v vaši moči, da odločate, predvidevam, da odločitve sprejema direktor, vi pa ste morda odgovorni za pravilnost knjiženja. Kako bo poravnano, je njegova odločitev, vi vzpostavite terjatev in poračunajte skladno z dogovori, ki so jih ali jih bodo sprejeli.
Enako bi ravnali, če bi dvignil gotovino, ali pa sredstva prenesel iz poslovnega na svoj račun, na nalog zapisal, da gre za povračilo materialnih stroškov, za katere pa računov ne bi dostavil.
Pa vsake toliko časa pisno opozarjajte na nerazčiščene postavke, da vam ne bi očitali, da jih niste obveščali.
Ne vem, koliko je v vaši moči, da odločate, predvidevam, da odločitve sprejema direktor, vi pa ste morda odgovorni za pravilnost knjiženja. Kako bo poravnano, je njegova odločitev, vi vzpostavite terjatev in poračunajte skladno z dogovori, ki so jih ali jih bodo sprejeli.
Enako bi ravnali, če bi dvignil gotovino, ali pa sredstva prenesel iz poslovnega na svoj račun, na nalog zapisal, da gre za povračilo materialnih stroškov, za katere pa računov ne bi dostavil.
Pa vsake toliko časa pisno opozarjajte na nerazčiščene postavke, da vam ne bi očitali, da jih niste obveščali.