Iz EU smo prejeli račun za opravljeno storitev (predelava materiala).
Naredimo samoobdavčitev 16020/26020 ali račun ne gre v knjige ddv?
Hvala
Samoobdavčitev?
Moderator: Mirko Zbačnik
odgovor od grah mi je popolnoma logičen. Samo preverili bi svoj primer- ker se tudi prvič ubadam s samoobdavčitvojo:
nabavili smo v Belgiji avtomobil za nadalnjo prodajo fizični osebi v Sloveniji. V ddv obrazec se vpiše- osnova 26, davek po samoobdavčitvi pa 48 in 37. Davek samoobdavčitve sem obračunala sama (nv po računu+vsi stroški-dmv ek. taksa,... in delila z 1,2- dobljeno osnovo pod 25 in davek 48 in 37.
Naj mi prosim kdo potrdi oz. popravi.
Lep dan vsem.
nabavili smo v Belgiji avtomobil za nadalnjo prodajo fizični osebi v Sloveniji. V ddv obrazec se vpiše- osnova 26, davek po samoobdavčitvi pa 48 in 37. Davek samoobdavčitve sem obračunala sama (nv po računu+vsi stroški-dmv ek. taksa,... in delila z 1,2- dobljeno osnovo pod 25 in davek 48 in 37.
Naj mi prosim kdo potrdi oz. popravi.
Lep dan vsem.
Zanima me, v katerih primerih se dela tako kot pravi Grah in v katerih tako kot piše Gost ??
Potem pa še: kako poknjižite račun pri samoobdavčitvi ?
Npr. 400,00 eur neto...4.../2210,to mi je jasno. Kaj pa davek: odbija se npr 30,00 eur/kto 1601/, ne sme se odbijati 50,0 eur/kto 4.../? Predvsem me zanima za protikonto, ker 2210 nima s tem nič veze, plačilo je bilo 400,00 eur.
Hvala za prisrčne odgovore.
Potem pa še: kako poknjižite račun pri samoobdavčitvi ?
Npr. 400,00 eur neto...4.../2210,to mi je jasno. Kaj pa davek: odbija se npr 30,00 eur/kto 1601/, ne sme se odbijati 50,0 eur/kto 4.../? Predvsem me zanima za protikonto, ker 2210 nima s tem nič veze, plačilo je bilo 400,00 eur.
Hvala za prisrčne odgovore.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde