izplačilo regresa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tiara07
Nov član
Nov član

izplačilo regresa

Odgovor Napisal/-a tiara07 »

Se opravičujem, ker je bilo toliko tem odprtih na temo regres, vendar me muči eno vprašanje glede tega. upam, da mi boste znali pomagati.

Delavec se je zaposlil v našem podjetju 1.2.2007. Pogodbo ima do 31.12.2007. S 1. avgustom 07 bo izpolnil 6 mesečni rok za izplačilo regresa.

Zanima me koliko regresa mu izplačati? Na internetu sem nekje zasledila, da mu pripada regres za 11 mesecev (ker ima pogodbo za 11 mesecev), nekje pa sem prebrala, da mu ne glede pogodbe pripada celotni letni regres po 6. mesecu zaposlitve, torej kot vsi ostali,ki so zaposleni pri nas že nekaj let.

V pogodbi ima delavec 1 teden odpovednega roka. Neuradno mi je omenil, da bo morda nastopil delo pri drugem delodajalcu z začetkom avgusta 07 ali pa septembra 07.
Koliko regresa mu torej izplačati po 1. avgustu 07 če nastopi delo pri drugem delodajalcu v začetku avgusta in kaj narediti, da bi odšel drugam s 1. septembrom (uradno izvemo recimo en teden pred prekinitvijo pogodbe)? Regres moram izplačati pa že 1. avgusta.

Ta prvi avgust se tako hitro bliža, jaz pa še sedaj ne vem koliko regresa mu izplačati.

Lepo vas prosim za pomoč in hvala za odgovore.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Prvo vprašanje a je delavec v januarju bil drugje zaposlen, če ja bi tam moral dobiti 1/12 regresa
Ne vem zakaj mu do konca junija niste izplačali sorazmerni delež regresa 5/12. In bu mu preostali del izplačali do konca leta, če bi ostal.
To bi tudi sedaj naredil, izplačal polovico, če do konca leta ne zamenja službe pa še preostanek, drugače pa sorazmeren delež in potrdilo za naslednjega delodajalca, koliko ste dali.
tiara07
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a tiara07 »

delavec v mesecu januarju ni bil nikjer zaposlen. Regresa nismo izplačali do konca meseca junij, ker mi je direktor naročil, da se bo regres izplačalo enkratno delavcu po 6. mesecu zaposlitve. To določbo sem tudi sama v zakonu videla.
Odgovori