povračilo stroškov pri plači

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VOGEL
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

povračilo stroškov pri plači

Odgovor Napisal/-a VOGEL »

Naši zaposleni uporabljajo svoje mobilne telefone za službene potrebe, zato smo se odločili, da jim telef. stroške delno povrnemo. Mislim, da so to stroški dela in so tudi obdavčeni. Ali obstaja kakšen cenejši način - recimo v obliki povračil stroškov.To po mojem ni boniteta, kajti pri boniteti se vrednost bonitete ne plača.
Hvala za pomoč.
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Stroške jim lahko povrnete na podlagi izpisa klicanih števil. Gre za povračilo stroškov, ni obdavčitve.:)

lp
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Hmm. Tudi pri nas se je pred časom pojavil tak primer, pa nisem vedela kako ga rešiti.
Ker, da bi bilo vse ok, morajo fakture prihajati na firmo in je stvar urejena. Ampak v našem niti v vašem primeru temu ni tako, sem se jaz na koncu vseeno odločila za obračun bonitete (navkljub,dejstvu, da to niso dejansko povrnjeni stroški, so pa vsaj nekje prikazani).Verjetno marsikomu zadeva ne bi bila povšeči (še najmanj pa zaposlenim),ampak do sedaj se ni še noben pritožil.Če ima kdo kakšno drugačno idejo, kako zadevo speljati v praksi naj prosim svetuje.
PA še to.Pri nas v ta namen obstaja lestvica,ki je pogojena z opravljenim prometom in ne moremo gledat dejanskih izpiskov,ker so zneski paušalni.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Rešitve sicer nimam, bega me pa obračun bonitete. Zakaj, če uporabljajo SVOJE mobilce. V primeru uporabe službenih bi bila boniteta. In kaj dobi uporabnik z obračunano boniteto?
LP
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Nič. Le postavko na plačilni listi, ki naj bi predstavljala povračilo teh stroškov:sad::sad:
Zelo neugodno, ampak drugače nisem znala rešiti situacije.[xx(]
Odgovori