Blagajna
Moderator: Mirko Zbačnik
Torej ali imam slab program ali pa ne znam uporabljati vseh podmenijev.
[xx(]
Sedaj pa ne morem vprašati - ker ne smem povedati, kateri program imam - če ima mogoče kdo enakega pa kako on to dela.
A se gremo lahko vislice hehe?
Pa jaz ne povem kaj imam pa vi ne poveste kaj imate - samo zanima me pa vedno bolj in bolj
[xx(]
Sedaj pa ne morem vprašati - ker ne smem povedati, kateri program imam - če ima mogoče kdo enakega pa kako on to dela.
A se gremo lahko vislice hehe?
Pa jaz ne povem kaj imam pa vi ne poveste kaj imate - samo zanima me pa vedno bolj in bolj
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ja saj jaz tudi ročno. Samo delam nekomu, ki NE zna redno prinašati papirjev in potem dobim BUM iztržkov za 14 dni - preden se spravim pisat blagajno (ker se mi res ne da) dobim še za 7 dni iztržkov potem pa sedim ko budala za mizo pa pišem.
Ampak + tega je da si potem zapomnim kaj se dogaja - bolj kot če delam na računalnik.
TOREJ v boj pa bo - bomo že preživeli - če bi mi le še plačali moje delo - se počutim kot Karitas
Ampak + tega je da si potem zapomnim kaj se dogaja - bolj kot če delam na računalnik.
TOREJ v boj pa bo - bomo že preživeli - če bi mi le še plačali moje delo - se počutim kot Karitas
V firmi imamo program za blagajniško poslovanje, izpišejo se izdatki, prejemki in dnevnik, vse se avtomatsko prenese v GK (ker je tega precej). Drugače se strinjam, da je včasih bolj enostavno in pregledno ročno pisanje (če ni veliko dokumentov), čeprav meni pisanje s svinčnikom na papir ne diši. Ker nimam veliko prihodkov in si ne morem privoščiti vseh programov, si mnoge stvari izdelam na računalnik v excel-u in bi si na vašem mestu tudi prejemke in izdatke (verjetno se precej podatkov ponavlja). Pred kratkim sem si izdelala tabelo za tiskanje virmanov (obrazec BN 01), ker me je groza ročno pisati v tista okenca... resda je bilo potrebno nekaj časa, da sem uskladila vse okvirčke, pa nastavitve tiskalnika, zato pa zdaj mimogrede pripravim virmane (veliko boljše pa je seveda poslovanje preko spletne banke).
Če malo poznate excel, si lahko avtomatsko iz kreiranih prejemkov in izdatkov pripravite blagajniški dnevnik in temeljnico, potem pa to samo sprintate.
LP
Anela
Če malo poznate excel, si lahko avtomatsko iz kreiranih prejemkov in izdatkov pripravite blagajniški dnevnik in temeljnico, potem pa to samo sprintate.
LP
Anela
Jaz bi vsekakor svetovala, da se le navadite vodenja blagajne na ručunalnik, kajti sama imam podoben primer z iztržki in pologi, ko
dobim vso dokumentacijo staro en mesec in delam za nazaj, ampak ker
gre večinoma po istem kopitu, papirji kar "frcajo" ven iz printerja.
Dnevnik se oblikuje avtomatično po datumu. Za cel mesec porabim cca
1 uro časa, ročno pa bi jih sigurno najmanj tri. Premislite, dve uri
rajši porabim za klepet ob kavici, kajti računam po rezultatu in ne
po porabljenem času. LP, Gordana
dobim vso dokumentacijo staro en mesec in delam za nazaj, ampak ker
gre večinoma po istem kopitu, papirji kar "frcajo" ven iz printerja.
Dnevnik se oblikuje avtomatično po datumu. Za cel mesec porabim cca
1 uro časa, ročno pa bi jih sigurno najmanj tri. Premislite, dve uri
rajši porabim za klepet ob kavici, kajti računam po rezultatu in ne
po porabljenem času. LP, Gordana
Ponavadi so ti programi taki, da ne dopuščajo knjižb za nazaj. So programi, ko moraš hkrati sknjižiti izdatek. Če blagajničarka nima v hiši računovodje in ne ve na kateri konto sknjižiti kak izdatek, če ni v hiši saldakontistov, ki vejo kateri konto se zapira, ne more delati drugih izdatkov. Večkrat pride do motenj računalniškega omrežja, primerov je veliko.
lp
lp