Prejela sem odgovor glede regresa, a še vedno ne razumem kako cel regres. Pri meni dela 4 ali 6 ur in dobi cel regres. Pri drugem delodajalcu lahko dela razliko ur. Pri obeh mu prpada cel dopust oz regres. Po tej logiki dobi dva regres ?!
Regres ponovno
Moderator: Mirko Zbačnik
Regres ponovno
Zdravo!
Prejela sem odgovor glede regresa, a še vedno ne razumem kako cel regres. Pri meni dela 4 ali 6 ur in dobi cel regres. Pri drugem delodajalcu lahko dela razliko ur. Pri obeh mu prpada cel dopust oz regres. Po tej logiki dobi dva regres ?!
Smo avtoprevozniško podjetje, delavec začne delo ob 4h zjutraj konča pa ga ob 20h zvečer. Ali mu pripada dnevnica
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
ZDR v svojem 65. členu "posredno" napotuje k temu, da se mora delavec sporazumeti o izrabi dopsuta. Regres je vezan na pravico do izrabe dopusta. Tega pa verjetno koristi sorazmerno pri obeh delodajalcih.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko