Spet provizija bank in ddv-o
Moderator: Mirko Zbačnik
Spet provizija bank in ddv-o
NLB kar zadeva provizije za trans. račun naredi takole:
- za opravljen promet pošlje mesečni obračun provizije, kar prikažem v obrazcu DDV-O med oproščenim prometom
- poleg tega pa vsak mesec bremeni naš račun še za strošek vodenja računa, kar je mesečni fiksni znesek, ne pošilja pa nobenega dokumenta /ni "računa"/, to je verjetno po pogodbi o odprtju in vodenju TRR. Tega ne dam v DDV-O med oproščen promet, ker nimam "računa" kot dokumenta, imam le bremenitev trans. računa.
Čeprav se mi ne zdi logično, ker je oboje t.i. provizija.
Imate verjetno sorodne primere.
Kaj pa pri Vas počnete oz. kako je najbolj prav?
- za opravljen promet pošlje mesečni obračun provizije, kar prikažem v obrazcu DDV-O med oproščenim prometom
- poleg tega pa vsak mesec bremeni naš račun še za strošek vodenja računa, kar je mesečni fiksni znesek, ne pošilja pa nobenega dokumenta /ni "računa"/, to je verjetno po pogodbi o odprtju in vodenju TRR. Tega ne dam v DDV-O med oproščen promet, ker nimam "računa" kot dokumenta, imam le bremenitev trans. računa.
Čeprav se mi ne zdi logično, ker je oboje t.i. provizija.
Imate verjetno sorodne primere.
Kaj pa pri Vas počnete oz. kako je najbolj prav?
Jaz pa kar knjižim tudi vodenje računov v knjigo Prač pod oproščeno. Mislim, da je tako prav. Saj je tudi to plačilo za opravljeno storitev. Kopiram izpisek in ga knjižim kot prejet obračun.
Tako (da ne izstavlja račune za vodenje računov) dela samo NLB (vsaj od meni poznanih bank). neketeri si pač lahko privoščijo!
Tako (da ne izstavlja račune za vodenje računov) dela samo NLB (vsaj od meni poznanih bank). neketeri si pač lahko privoščijo!
Ne bo držalo, da tako dela lsamo NLB. Tudi NKBM ne izstavlja računov - vendar za prilivno in odlivno provizijo-izstavijo pa za mesečno vodenje TRR. Smo jim pisali, prosili in opozarjali, pa so rekli,da smo "tečni", ker samo mi prosimo račune za plačano provzijo. Sedaj pa provizijo iz izpiska knjižimo direktno med stroške.