Še enkrat - s posebej pikrim odnosom do šolstva!!!
Govorite o velikem - celo nenormalno velikem številu neplačanih suplenc. V osnovi (ne glede na starševstvo) domnevam, da je to zakonsko pokrito - če kljub še tako umetelnim utemeljitvam (priprave, seminarji, razredništvo itd) ne dosežete letnega fonda ur, potem pač suplence sodijo v redno obveznost - tudi če morda v primerjavi s kakšnim kolegom izgledajo nenormalno velike.
Sklicevanje na starševstvo pride v poštev šele pri dejanskih nadurah - prekoračitvah zakonsko predpisanih obveznosti - kar pa po mojem neplačane suplence nikakor ne morejo biti (še zlasti po pojasnilu Helene).
Če pa temu ni tako - potem pa napadite zakon oz. podredne predpise - prej pa še vprašajte svojega sindikalista Štruklja (Kučanovega zeta) - ta bo že vedel!
Obveznost suplenc in otrok
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Brez osebnih žalitev, prosim! Z gospodoma, ki ju omenjate ta tema nima povezave!:spomezik: Mogoče z enim, a ne v tem kontekstu.
Nerad se prerekam in se ne mislim tudi v tem primeru. Vprašanje sem postavil dovolj jasno: Delavka v prosveti ima zapolnjen maximalni zakonsko določen fond ur, in število ur, kot jih navaja helena preseže v enem mesecu. Vem, da je to problem ustanove in bi morala tam to reševati, mene zanima le zakonska podlaga. Sem pa prepričan, da je število opravljenih suplenc, pa čeprav bi bile plačane nenormalno.
Nerad se prerekam in se ne mislim tudi v tem primeru. Vprašanje sem postavil dovolj jasno: Delavka v prosveti ima zapolnjen maximalni zakonsko določen fond ur, in število ur, kot jih navaja helena preseže v enem mesecu. Vem, da je to problem ustanove in bi morala tam to reševati, mene zanima le zakonska podlaga. Sem pa prepričan, da je število opravljenih suplenc, pa čeprav bi bile plačane nenormalno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mene pa pri vsej tej debati moti odnos sogovornikov. Če bi na tem forumu govorili o delu v knjigovodstvu, bi takoj rekli, da opravimo toooooooliko ur.... delo drugega pa bog varji, da bi spoštovali. Ste bili že kdaj z učenci na izletu? Ste se kdaj vprašali kakšna odgovornost je to? Kaj mislite, kaj prestajajo profesorji, ki so se pred dnevi vrnili iz Grčije z dijakom v krsti? Koliko ur za pripravo si zasluži učitelj pred roditeljskim sestankom, ko ima poln razred staršev, nergačev, ki jim je cel svet kriv za neuspeh svojih ljubljencev, samo sami nič .... Ne, nisem Čeferin učiteljev in tudi ne bom, ampak predno nekaj kritiziram, se najprej dam poučiti o vseh razsežnostih te tematike, ne pa kar udari po čez ...
Kaj že pomeni strpnost?
Kaj že pomeni strpnost?
Mirko, se opravičujem za ostrino oz. pikrost. (Ni mi pa jasno, na kaj leti očitek :" Brez osebnih žalitev!" - s čim naj bi žalil omenjena gosoda?)
Prepiranje ali debata (izmenjava mnenj)?
Se strinjam, da je treba problem rešiti na ustanovi (ali morda tam razjasniti morebiten nesporazum).
Če držijo navedbe o neplačanih suplencah preko letnega fonda ur (2088), gre za eklatantno kršitev, zrelo ne samo za sindikat, temveč tudi za delovno in šolsko inšpekcijo.
(Mi pa črv dvoma še zmeraj ne da miru, ko sem prebral "..., suplenc, tudi če bi bile plačane..." - neplačilo je bilo izhodišče za to debato!).
Prepiranje ali debata (izmenjava mnenj)?
Se strinjam, da je treba problem rešiti na ustanovi (ali morda tam razjasniti morebiten nesporazum).
Če držijo navedbe o neplačanih suplencah preko letnega fonda ur (2088), gre za eklatantno kršitev, zrelo ne samo za sindikat, temveč tudi za delovno in šolsko inšpekcijo.
(Mi pa črv dvoma še zmeraj ne da miru, ko sem prebral "..., suplenc, tudi če bi bile plačane..." - neplačilo je bilo izhodišče za to debato!).
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Verjetno se bo vse uredilo v sami šoli, rad bi le, da predavateljica vse tudi nekako utemelji.
PS.: Res bi bila potrebna pomoč sindikata, a je sodelovanje le-tega včasih preveč zapleteno ...... Hvala za namig.
PS.: Res bi bila potrebna pomoč sindikata, a je sodelovanje le-tega včasih preveč zapleteno ...... Hvala za namig.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 25 Sep 2007, 22:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: