Plača

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Plača

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Kakšen problem se lahko pojavi, če zmanjka nekaj denarja za izplačilo plače?Izplačala bi vse prispevke, tudi neto plače vsem delavcem, za mojo plačo bi pa zmanjkalo polovico denarja. Ali je kakšen problem pri tem?Polovico plače bi si izplačala v ponedeljek (lahko tudi danes, če pride denar).
NajaPro
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a NajaPro »

Živijo,
mislim, da to ne bi smel bit noben problem. Jaz sicer tega nisem prakticirala, vendar moja predhodnica (3 mesece nazaj), ki jo začasno nadomeščam, je to redno počela, ker pač ni bilo dovolj denarja. Vse prispevke je plačala, neto plače za zaposelne (mala firma) pa je nakazala takrat, ko je bilo denarja dovolj.
Lp
Naja
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Težave je samo v oddajan ju REK obrazca, na katerem je napisan datum izplačila neto plač. Neto plače so namreč pri nakazilo preko bank šifrirane s šifro 40. Zneski izplačani pod to šifro pa se datumsko in zneskovno poročajo DURSu. Če se kaj ne ujema, se davčniki lahko v to zapičijo. Načeloma je dovolj pisno pojasnilo. Lahko pa da sploh do ničesar ne pride, odvisno tudi od tega, kako "težkega" referenta imate na DURSu.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Plača

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

racunalnik napisal/-a: mojo plačo bi pa zmanjkalo
Lepa gesta!

Jaz bi v vašem primeru nakazal plače za zaposlene, lastno plačo pa takrat, ko bi imel sredstva. to je pri vas v ponedeljek. Malce nerodno je le, ko bostem oali obrazce delati dvakrat (najprej prvi del in nato kumulativo ob izplčailu drugega dela).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Zakaj pa ne bi del prispevkov plačali v ponedeljek? Saj menda še velja da DURS ne zaračunava zamudnih obresti do 10 EUR?

Mirjana
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Kje piše, da ni potrebno plačati zamudnih obresti do 10 EUR?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

5. odstavek 96. člena zakona o davčnem postoku: Davčni organ davčnemu zavezancu ne zaračuna zamudnih obresti, dokler znesek obresti ne preseže 10 eurov.

LP
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Hvala.
Odgovori