Gradbeno-obrtniška dela

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Gradbeno-obrtniška dela

Odgovor Napisal/-a aj »

Ali mi lahko kdo pove kako se poknjiži račun za gradbeno-obrtniška dela-popravilo WC(DEMONTAŽA OBSTOJEČE OPREME,RUŠENJE KERAMIKE,POLAGANJE PLOŠČIČ)skratka gradbena dela,instalacijska dela, slekoplekarska dela.
Hvala za morebitne odgovore.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi dal na investidijsko vzdrževanje, konto 412.

Mirko
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

Ali ima še kdo kakšen odgovor(tudi jaz sem mislila nako kot g. MIRKO pa ne vem če je o.k.)
Hvala!!!!
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Strinjam se z Elektrikom. Če vas pa hudo skrbi, pokličite oz. prosite za pisno pojasnilo ZRFR. Jaz vedno, ko sem v dvomih, prosim za pismeno pojasnilo, da ga lahko potem tudi pokažem.

Ko smo že pri tem. Ali je že kdo prosil GZS ali OZS za pismeno pojasnilo?:???:

lp
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Že kar nekajkrat in sicer GZ.Na moja pismena vprašanja mi odgovorijo tako,da me pokličejo po telefonu!
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Že kar nekajkrat in sicer GZ.Na moja pismena vprašanja mi odgovorijo tako,da me pokličejo po telefonu!!
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Kdo pravi, da ne obstaja beg možganov v negospodarstvo?:)

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

<font color="blue"><b>SRS 1.16. </b>Popravila ali vzdrževanje opredmetenih osnovnih sredstev so namenjena (je namenjeno) obnavljanju ali ohranjanju prihodnjih gospodarskih koristi, ki se pričakujejo na podlagi prvotno ocenjene stopnje učinkovitosti sredstev. Navadno se pripoznajo kot odhodki, kadar se pojavijo.
Računovodsko obravnavanje vrednosti porabe v zvezi s popravili ali vzdrževanjem opredmetenih osnovnih sredstev, ki sledi njihovi pridobitvi, je odvisno od okoliščin, upoštevanih pri začetnem računovodskem merjenju in pripoznanju zadevne postavke opredmetenih osnovnih sredstev, ter od tega, ali je kasnejšo vrednost porabe mogoče dobiti povrnjeno.

<b>SRS 14.33. </b>Stroški po pogodbah o gradbenih delih se štejejo kot stroški, in ne kot vrednost ustreznega opredmetenega osnovnega sredstva, če gre za vzdrževalna dela. Obračunavajo se lahko po metodi stopnje dokončanosti del ali po metodi izpolnjenosti pogodbe.</font id="blue">

Za potrditev mojega odgovora navajam navedbe iz SRS 1 Opredmetena osnovna sredstva, ter iz SRS 14 Stroški materiala in storitev.

V vašem primeru ne gre ze neko razširitev funkcionalnosti objekta, pač pa le vzdrževanje v enakem obsegu. Smiselna se mi zdi uporaba omenjenih SRS.

Mirko :wink:
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

Hvala g. Mirko - ste mi polepšali dan.:D
Odgovori