popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tinkatonka
Novinec
Novinec

popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a tinkatonka »

Pozdravljeni,

ima kdo morda na voljo primer/mušter, kako se vodi enostavno knjigovodstvo za popoldanski s.p. in ga lahko posreduje?
Zanima me tudi, kako je s plačevanjem prispevkov? Ko sem urejala to na davčni, so mi rekli, da oni pošljejo položnice, zdaj pa sem dobila domov neko zadevo, v kateri naj bi bila dolžna še za pokojninsko zavarovanje in še nekaj dodatnega-vse to, kar mi delodajalec že plačuje.
A je to normalno ali se je nekdo nekje zmotil?

Hvala že vnaprej za pomoč!

lp
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Spoštovana, glede vodenja enostavnega knjigovodstva, vam svetujem, da si kupite Knjigo prihodkov in odhodkov ter Knjigo drugih terjatev in obveznosti, v primeru, da imate tudi OS še Register osnovnih sredstev.
V knjigo prihodkov in odhodkov vpisujete vse izdane račune, prejete račune, pavšalne prispevke PIZ in ZZ ( če sem prav razumela - registrirani ste kot s.p. - dopolnilna dejavnost) in ob koncu leta stroške amortizacije, v kolikor imate OS vodena v sam.dejavnosti. Če niste zavezanka za DDV, vaše stroške predstavlja bruto znesek prejetih računov, na izdanih računih prav tako niste zaračunala DDV, če niste zavezanka. Glede obvestila iz strani DURS-a ( ne vem iz katere izpostave) se nemudoma obrnite na svojega referenta na DURS-u in uskladite za kaj vas vse terja DURS. Iz vašega vprašanja sklepam, da ste dolžna plačevati le pavšalne zneske in sicer za PIZ 25,57 EUR in za ZZ
2,91 EUR mesečno. Morebitno članarino vam itak pošilja OZS in OOZ. Durs nam nič več ne pošilja položnic, ampak OOZ v sodelovanju z vašo izpostavo pošilja le obvestila, koliko in kdaj smo dolžni poravnati svoje obveznosti do države. Če nisem bila dovolj natančna, se oglasite znova.
LP-TITA
Odgovori