Potni nalogi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
neznalec
Začetnik
Začetnik

Potni nalogi

Odgovor Napisal/-a neznalec »

Pozdravljeni,

tema je bila že večkrat na "tapeti", potne naloge pišem redno, vozilo je v lasti podjetja, ampak težavo imam s prilogami za vsako pot. Namreč situacija je takšna, da v okviru ene sklenjene pogodbe oz. projekta, imam kar precej obiskov gradbišč in dostav različnih dokumentov in nimam vedno papirjev, s katerimi bi "dokazoval" vsako posamezno pot, ki pa je brez dvoma potrebna. Tudi za vsak sestanek in srečanje nimam vedno nekakšnih posebnih listin in pogodb, tu in tam pa.

Glede na izkušnje tistih, ki so vas že obiskali inšpektorji, me zanima, ali je moj položaj glede potnih nalogov, kjer jih ima več eno prilogo (torej npr. pogodbo), zelo slab? Namreč jaz poti opravljam in zdelo bi se mi zelo neumno, če bi mi jih kakšen inšpektor meni nič tebi nič "vrgel ven".

Hvala za kakršenkoli nasvet!
LP
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Če imate potne naloge izpisane natančno in če greste na sestanek jaz predlagam da se priloži zabeležka, sej če ste na sestanku si sigurno nekaj zapišete , tudi inpšpektorji ne mečejo potnih nalogov ven. Če se pa že na daleč vidi , da je bil potni nalog napisan kar tako, pa so inšpektorji bolj natančni.

Naprimer pri eni družbi se je naredilo, da je imela potni nalog za Ljubljano, medtem, ko je bil gorivo za bencin za tisti dan pa črpalka v Mariboru.
To pa ne gre.

Seveda vsaka službena pot naj se zabeleži in potni nalog tudi napiše in če je vse natančno zabeleženo ni problemov.
neznalec
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a neznalec »

Prav, hvala. Ja, glede npr. računov za gorivo je čisto jasno, da se kraji, kjer si tankal, pa že morajo ujemati :) Seveda, zapiske in beležke imam, me veseli, da je tudi to lahko priloga, bom skopiral in dal zraven.

Hvala še enkrat in LP!
Odgovori