v trgovini imamo včasih probleme s kupci - so pač bolj zahtevne oz. so polne idej oz. neodločne,
iščem po zakonodaji, pa mi nekako ne uspe najti v katerem zakonu je zabeleženo, da ima kupec pravico vrniti blago nazaj (ker mu recimo naslednji dan ni več všeč, ker ..) v xxx (8?) dneh in smo mu mi prodajalci dolžni izplačati nazaj gotovino za vrnjeno blago. Ker imamo izdelke dokaj visokih vrednosti, običajno nimamo toliko gotovine v blagajni (večina kupcev plačuje s kreditnimi karticami) - teh vračil je kar nekaj in nastane zelo neroden problem, ko kupec prinese blago nazaj, mi mu pa ne moremo takoj izplačati gotovine. v zakonu o varstvu potrošnikov kaj takega ne najdem, niti v zakonu o obligacijah.
skratka zanima me, če kdo ve v katerem zakonu in členu piše, da smo dolžni kupcu sprejeti blago nazaj in mu izplačati gotovino (v kolikih dneh je to dovoljeno)
Poleg tega se dogaja to, da mi kupcu vzamemo blago nazaj, mu izstavimo dobropis v trgovini, kupec pa noče gotovine ampak reče, da bo nekaj drugega vzel, ampak ne danes, temveč drugič (to pa včasih traja tudi nekaj mesecev) - ali je kaj takega sploh dovoljeno?, oziroma ali je zakonsko omejeno obdobje vnovčitve takoimenovanega dobropisa?